De vele toepassingen van nanobellen

"Financiering maakt opschaling van de productie en commerciële uitbreiding mogelijk"

Moleaer, fabrikant van nanobellen generators op industriële schaal, maakte onlangs bekend $5 miljoen (€4,45 miljoen) aan financiering te hebben binnengehaald. De investering werd gedaan door het in Londense bedrijf Cibus Fund van ADM Capital, kapitaalverstrekker voor de agrarische sector, waaronder ook investeerder Energy Innovation Capital valt.
 
Enorme oppervlakte
De nanobellengenerator van Moleaer lost vrijwel ieder soort gas op tot vloeistof en produceert biljoenen nanobellen, die ieder minder dan 200 nm groot zijn in diameter. "Bellen van deze grootte hebben buitengewone eigenschappen, zoals een neutrale drijfkracht, een sterk negatieve oppervlaktelading, en een enorme oppervlakte per volume van de eenheid", leggen ze uit. "Deze unieke kenmerken hebben bewezen ervoor te zorgen dat telers meer gewassen kunnen telen, olie- en mijnbouwbedrijven meer waardevolle bronnen vinden, waterbedrijven algen onder controle kunnen houden en dat verschillende sectoren efficiënter kunnen omgaan met water en afvalwater."

“Moleaer streeft ernaar om klanten binnen de water-, energie-, en voedingssector te helpen om hun productiviteit te verhogen. In de twee jaar dat ze commerciële activiteiten uitvoeren, heeft Moleaer de waarde van nanobellen weten aan te tonen door middel van de ruim 200 systemen die ze in commerciële kassen, water- en afvalwaterzuiveringsinstallaties en mijnbouwbedrijven hebben geïnstalleerd. Met deze nieuwe financiering en de expertise van het Cibus Fund op het gebied van de teelt en wereldwijde voedselleveringsketen, kunnen we onze mogelijkheden om agrarische klanten te steunen uitbreiden en nieuwe toevoegingen ontwikkelen waarbij nanobellen van grote toegevoegde waarde zijn," zegt Nick Dyner, de directeur van Moleaer.


De onlangs gelanceerde Bloom nanobellengenerator. De Bloom produceert biljoenen nanobellen van ~80 nm in grootte, die zuurstof oplossen met een efficiëntie van meer dan 90 %. De gemakkelijk te installeren Bloom, die specifiek ontwikkeld voor is commerciële kassen, is beschikbaar in stroomsnelheden van 95, 189, en 568 liter per minuut. Een meer geavanceerde versie, de Bloom IQ, bevat een geïntegreerde sensor die opgeloste zuurstof meet en een smart controller voor programmeerbare bediening en integratie met klimaatregeling.

Uitdagingen in de voedingssector
“Cibus Fund is ontzettend blij om met Moleaer samen te kunnen werken en de inspanningen van het bedrijf om de uitdagingen in de voedingssector op te lossen te steunen. Moleaer heeft al aangetoond dat hun nanobellen technologie telers helpt om op een efficiëntere en duurzamere manier gewassen te telen, wat een positieve invloed heeft op het kunnen voldoen aan de voedselbehoefte van de steeds groter wordende wereldbevolking. De relaties die Cibus Fund heeft in de landbouw en voedselproductie zullen Moleaer helpen om hun aanwezigheid binnen deze sectoren uit te breiden door middel van irrigatiewater van betere kwaliteit voor de vollegrondsteelt en beschermde teelt, betere zuurstof voor vissen en weekdieren in aquacultuur, en een volledig natuurlijke behandeling voor voedselveiligheid," vertelt Alastair Cooper, senior investeringsdirecteur bij ADM Capital’s Cibus Fund.

Kevin Skillern van Energy Innovation Capital zei daarnaast: "Moleaer blijft aantonen hoe nanobellentechnologie de energie-, afvalwater-, en agrarische sector kan veranderen door hun grootste waterproblemen aan te pakken. We kijken ernaar uit om Moleaer’s groei in nieuwe markten en toepassingen te blijven ondersteunen." 

Voor meer informatie:
Michiel de Jong (e-mail
Moleaer
2441 W 205th St,
Suite C105
Torrance CA 90501
+1 (424) 558-3567
info@moleaer.com
moleaer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven