Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Uitspraak heeft gevolgen voor ondernemers met uitbreidings- en bouwplannen

Raad van State zet streep door Programma Aanpak Stikstof

Afgelopen week deed de Raad van State uitspraak over de risico's van stikstof voor de natuur. Het hoogste rechtscollege in Nederland zette een streep door de Programma Aanpak Stikstof (PAS). Het systeem mag volgens de Raad niet langer als basis voor toestemming voor activiteiten worden gebruikt.  

Lees hier meer over de uitspraak. 

Projecten krijgen op basis van het PAS een vergunning, als ze kunnen aantonen dat ze in de toekomst maatregelen nemen tegen de nadelige gevolgen van stikstof voor de natuur. Dat mag niet meer van de Raad van State. De natuur zou onvoldoende beschermd worden door beloftes over toekomstige stikstofmaatregelen. Dat betekent dat ondernemers geen voorschot meer kunnen nemen op onzekere toekomstige resultaten. 

Het systeem, waarmee stikstofrisico's van bouwprojecten voor de natuur worden beoordeeld, speelt onder meer glastuinbouwuitbreiding in Deurne parten.

De uitspraak heeft onder meer gevolgen voor uitbreidingsplannen van boeren in onder meer Noord- en Midden-Limburg schrijft L1. Ook bouwprojecten lopen gevaar. 

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven