Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenyard verkoopt Hongaarse 'listeria-fabriek' aan Belgische chipsfabrikant Roger & Roger

Vandaag heeft Greenyard aangekondigd dat de Belgische chipsfabrikant Roger & Roger de 'listeria' diepvriesfabriek in Hongarije heeft overgenomen. De groenten die in de fabriek in Hongarije werden verwerkt raakten mogelijk besmet met de listeria-bacterie. Daardoor moest Greenyard alle diepvriesgroenten terugroepen die tussen 2016 en 2018 in Hongarije waren geproduceerd. 

Crocky-chips
De chipsfabrikant van de bekende Crocky-chips uit Moeskroen voert chips uit naar meer dan twintig landen. Met de overname breidt het bedrijf zijn markt uit in Centraal- en Oost-Europa. 

Yves De Vinck, CEO Roger & Roger zegt: "We tonen al geruime tijd meer dan normale belangstelling in potentiële opportuniteiten om onze activiteiten in Centraal- en Oost-Europa uit te breiden. De ervaring en kennis van de Hongaarse telers, in combinatie met de motivatie van de werknemers op de site, hebben ons ervan overtuigd om deze fabriek van Greenyard over te nemen. In de volgende maanden zullen we meer informatie verstrekken over de toekomstige plannen en investeringen die we zullen doen. Daarmee willen we de continuïteit en nieuwe groei voor alle belanghebbenden waarborgen."

Charles-Henri Deprez, Managing Director Greenyard Frozen, voegt daaraan toe: "We zijn erg blij dat Roger & Roger onze diepvriesfabriek in Hongarije overneemt. Roger & Roger heeft besloten om haar activiteiten uit te breiden naar de Hongaarse markt en heeft een duidelijke intentie om erin te investeren. Bovendien beschermt de transactie de belangen van al onze stakeholders."

Fabrieken in de etalage
"De diepvriesproducten van de Hongaarse fabriek zal Greenyard verplaatsen naar andere fabrieken in Europa. De leveringen aan de klanten zullen niet worden onderbroken", aldus Greenyard. Hoewel fabrieken er in de etalage staan geeft het bedrijf van Deprez niet vrij, om geen druk te leggen op de transacties. Om deze reden geeft Greenyard ook niet prijs voor hoeveel geld de Hongaarse fabriek is verkocht. 

Voor meer informatie:
Yves De Vinck 
CEO
Roger & Roger
+32 56 84 00 30
yves.devinck@rogerandroger.com 

Dennis Duinslaeger
Investor Relations
Greenyard
+32 15 32 42 49
Dennis.duinslaeger@greenyard.group  
www.greenyard.group 

Publicatiedatum: