Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Eerste resultaten uit Spaanse proef met tomatenteelt in kokosvezels

Het Integraal Centrum voor Landbouwtraining en -Onderzoek in Torre Pacheco (Murcia, Spanje) heeft reeds de eerste resultaten verkregen uit de experimentele teelt van lokale tomaten in kokosvezel. De planten werden tussen januari en juli geteeld in onverwarmde kassen, met een substraat van kokosvezel. Het doel van het experiment is om inheemse tomatenvariëteiten te verbeteren en hun ontwikkeling en rendement te bestuderen.

De geteste variëteiten zijn afkomstig van de kiemplasmabank van IMIDA en onderzoeksinstituut Cifea in Torre-Pacheco. Het gaat om verschillende variëteiten, waaronder diverse soorten cherrytomaten, pruimtomaten, coeur de boeuf tomaten, gladde en donkere tomaten. De tomaten zijn door telers gekozen tijdens een jarenlang selectieproces, waarbij de organoleptische eigenschappen van doorslaggevend belang waren.

Eerste resultaten
Uit de eerste resultaten blijkt dat de cherrytomaten en de middelgrote, gladde donkere tomaten het meest gewaardeerd worden op het gebied van uiterlijk en smaak en ook de beste scores hebben op het gebied van stevigheid en homogeniteit. Hierdoor maken ze een goede kans om hoog gewaardeerd te worden door de consument.

De landbouwraad van Murcia zal promotie-acties, waaronder een proeverij, organiseren voor geïnteresseerde landbouwers en technici, op basis van de gegevens die in dit seizoen verzameld zijn. Dit initiatief wordt geconfinancierd door het Europese Fonds voor Rurale Ontwikkeling (Feader), het Spaanse ministerie van Landbouw en de raad voor Water, Landbouw, Veeteelt en Visserij, volgens bronnen van de regionale regering van Murcia.

 

Bron: agrodiario.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven