Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
4 juni stemming over wetsvoorstel

5 miljoen extra voor 'schrijnende gevallen' asbestsanering

Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft 5 miljoen euro extra toegezegd voor asbestsanering bij 'schrijnende gevallen'. Dit bleek tijdens een debat in de Eerste Kamer op 28 mei. 

De 5 miljoen euro komt bovenop een reeds voorgesteld fonds voor ondersteuning door middel van subsidies. 

De eerste stap in de verwijdering van asbest betreft een verbod op asbestdaken per 31 december 2024. Geschat wordt dat 80 miljoen vierkante meter aan dak voor 1 januari 2025 moet zijn vervangen. De geschatte kosten van de oorspronkelijke saneringsopgave van 120 miljoen vierkante meter bedroegen 900 miljoen euro. Een deel daarvan komt voor rekening van bedrijven en een deel voor rekening van particulieren.

In het debat in de Eerste Kamer ging het vooral over de financiering van de vervanging van de daken bij particulieren. Een groot deel van de partijen maakte zich zorgen of minder draagkrachtigen wel voldoende geld hebben om op tijd aan de wet te voldoen.

Bron: Eerste Kamer

Publicatiedatum: