Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenteelt op 1800 meter boven zeeniveau

Het Italiaanse Idromeccanica Lucchini heeft twintig hectare met kassen opgezet in Armenië op 1800 meter boven zeeniveau. Het bedrijf blijft daardoor benaderd worden door bedrijven over de hele wereld, vooral als het gaat om echte uitdagingen.

"We hebben inmiddels 20 hectare met kassen klaar en de teelt van cherry- en vleestomaten is in volle gang. We hebben gekozen voor de hydrocultuurteelt en voor een wintercyclus", legt exportmanager Cesare Ghizzi uit.

"De echte uitdaging was om de ideale omstandigheden te creëren om 11 maanden per jaar op 1800 meter boven zeeniveau te kunnen telen kweken en zowel duurzaam en winstgevend te zijn. De kas is  8,5 meter hoog en perfect geïsoleerd dankzij dubbele foto-selectieve netten. Het andere fundamentele aspect is de beschikbaarheid van warm water uit een nabijgelegen thermische centrale."

"We zijn klaar met de tweede cyclus en de opbrengsten overtroffen de verwachtingen. De cyclus loopt van augustus tot juni en ook in de wintermaanden groeien de gewassen zonder kunstlicht, omdat de breedtegraad en foto-selectieve netten het zonlicht verspreiden. Dit is uit onderzoek naar voren gekomen", zegt Ghizzi.

De gewassen worden geteeld voor export naar Rusland. De tomaten hebben een lange houdbaarheid, zodat zelfs de meest verafgelegen markten kunnen worden bereikt.

"We hebben alle benodigde technologie geleverd, deels in samenwerking met een Nederlands bedrijf. Naast de installatie, het hydroponic-systeem, irrigatie, verwarming en de software hebben we een agronoom beschikbaar gesteld omdat we bij Idromeccanica Lucchini ook hulp kunnen bieden bij het ontwikkelen van teelttechnieken. "

De kassen bevinden zich in een gebied met weinig economische alternatieven en biedt werk aan meer dan 200 mensen.

Voor meer informatie:
Idromeccanica Lucchini S.p.a.
Via Cavriana 4B
46040 Guidizzolo (MN)  
Tel.: (+39) 0376 818433
Fax: (+39) 0376 819498
Email: info@lucchiniidromeccanica.it
Web: www.lucchiniidromeccanica.it 

 

 

 

Publicatiedatum: