Philip van Geest, Van Geest International:

"Kasgroentenmarkt niet top, met name tomatentelers komen er bekaaid vanaf"

Tholen - De tomatenmarkt verloopt momenteel erg matig met kiloprijzen tussen de 15 en 25 cent. "Er is veel product op de markt en de vraag is niet optimaal", vertelt Philip van Geest van Van Geest International.  "De aubergines lopen weliswaar redelijk weg, maar ook niet echt voor goed geld met een prijsniveau tussen de 40 en 60 cent per kilo, terwijl er weinig of geen Spaans product op de markt is. Hierin kan de Ramadan overigens wel een rol spelen aangezien een grote groep consumenten hieraan meedoen.

De paprika's doen het redelijk tot goed met prijzen voor rood tussen 1 en 1,80 euro. De gele paprika's lagen op een laag niveau rond de 0,70 euro, maar zijn nu weer wat aangetrokken richting de 1,30 euro. De oranje paprika's zijn van hetzelfde laken een pak. Groen is erg duur geweest in het voorseizoen, maar de prijzen zijn genormaliseerd naar een niveau rond de 1 / 1,10 euro. De komkommerverkoop is op het moment stabiel op een middelmatig niveau, zo rond de 20/30 cent per stuk. Ook die markt is veel lager geweest, maar ik zie ook niet direct aanleiding dat de komkommers duurder worden."

"Al met al is het prijsbeeld gemiddeld niet top, waarbij vooral de tomatentelers er bekaaid afkomen. Markten zijn vol met goedkoop product en (vooral) Nederlandse exporteurs - vooral die met eigen telers, of te veel product - blijven deze markten maar volzetten, zodat verbetering niet makkelijk mogelijk is", vervolgt de handelaar. Het Verenigd Koninkrijk in dit geval is een eiland, dus dus overschotten zorgen direct voor enorme druk op de prijzen. Met de zomervakanties in het vooruitzicht, zie ik persoonlijk niet direct een opleving optreden", besluit Philip.

Voor meer informatie:
Philip van Geest
Van Geest International
Tel: 0174-514300
pvg@vgibv.nl
www.vgibv.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven