Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Paprikateelt in Italië loopt meer twintig dagen vertraging op

De zomer in Italië lijkt niet te willen doorzetten, en telers kunnen niet langer wachten. In Senise (Potenza), het gebied van de IGP-paprika, is men gestart met de plantingen.

"Een vertraging van meer dan twintig dagen zal onvermijdelijk leiden tot een vertraging in de beschikbaarheid van verse paprika’s en ook tot problemen in de verschillende fases", zegt Alberto Donnaperna, eigenaar van het bedrijf Pagliarone Donnaperna. "De overgrote meerderheid van telers houdt zich niet bezig met de afzet van verse paprika’s, maar met gedroogde, ook wel Peperone Crusco genoemd. Om een volledige natuurlijke droging te verkrijgen, is het noodzakelijk om de paprika’s goed geventileerd en droog te laten groeien."

"Als we de plantingen hadden uitgesteld, zouden er problemen zijn opgetreden. Het gaat dan om problemen met betrekking tot ideale temperaturen om een optimale droging te verkrijgen. Vanaf half augustus wordt de zonkracht minder en ontstaat er neerslag die zorgt voor vochtigere omgevingen."

"Wij zijn een aantal dagen geleden gestart met de verplantingen, maar veel bevriende telers moeten nog beginnen. Een zichtbare ontwikkeling vindt plaats vanaf de twintigste dag na het verplanten, en na meer dan 40 dagen verschijnen de eerste paprika’s."

"In de eerste dagen van de maand mei hadden we te maken met sneeuwbuien die de temperaturen aanzienlijk verlaagden. De paprika heeft zon, warmte en een optimale temperatuur van minstens 18° C nodig. Hoewel de temperaturen en weersomstandigheden nog niet optimaal zijn, hebben we besloten om met de verplantingen te beginnen. We kunnen niet langer wachten."

"De stad Matera absorbeert bijna alle gedroogde paprika’s, die zorgvuldig worden verpakt. Het Consortium voor de bescherming van de Paprika van Senise nam deel aan TuttoFood in Milaan om nieuwe en belangrijke commerciële kansen te zoeken."

 

Publicatiedatum: