Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Biologisch afbreekbare coating verlengt houdbaarheid

Een team van de Purdue Universiteit in Indiana heeft een nieuw, innovatief procedé ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van cellulose nanokristallen (CNC's) om een barrièrecoating voor voedselverpakkingen te creëren. De technologie is bruikbaar voor het ontwikkelen van niet schadelijke en biologisch afbreekbare verpakkingsoplossingen. Het procedé dat de houdbaarheid verlengt biedt mogelijkheden voor toepassing op grote schaal maar de samenwerking met industriële partners zal noodzakelijk zijn om de technologie op de markt te brengen. 

CNC's zijn een alternatieve hernieuwbare grondstof afkomstig uit bomen en planten. Het materiaal is niet schadelijk, biologisch afbreekbaar, sterk, geleidt warmte en is transparant, waardoor het zeer geschikt is om als voedselverpakking te dienen. 

De technologie die de Purdue Universiteit ontwikkelde, is bovendien schaalbaar omdat het een roll-to-roll fabricageproces betreft waarvoor watergekoppelde polymeer-installatie wordt gebruikt. CNC's zijn zeer kristallijn en makkelijk oplosbaar in water.  

Klik hier voor het volledige artikel.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven