EU: orderverwerking oplossing voor groenten en fruit

Cimcorp, één van 's werelds leidende bedrijven voor roboticasystemen, heeft een oplossing. Het bedrijf kan zorgen voor orderverwerkingseilanden als effectieve oplossing voor het automatiseren van de behandeling van trays. De eilanden zijn ideaal voor de behandeling van verse groenten en fruit binnen de distributienetwerken van grote supermarktketens.Orderverwerkingseilanden

De duidelijk afgebakende orderverwerkingseilanden maken bestellingen klaar voor supermarkten, zodat de pallets naar de supermarkt kunnen worden vervoerd zonder de noodzaak voor verdere verwerking. Het eiland is zelfvoorzienend, verzorgt de goederenontvangst, de locatie van de opgeslagen producten, geautomatiseerde planning, het sorteren en verzamelen van trays tot discrete orders en het laden van de bestellingen op transporteenheden, klaar voor levering.

Hoe het werkt

Cimcorps oplossing voor de orderverwerking van plastic trays gebruikt robots die werken op een overheadstellage, die bufferopslag en orderpickingfuncties in één bediening combineert. De robotten pakken de trays op en zetten ze neer in stapels. Met het ontwerp van de modulaire rijbrug, die in staat is vele robots te bedienen, kan het systeem grote volumes met gemak behandelen. Goederen komen op het eiland aan via de transportband in stapels trays die slechts één stock-keeping unit (SKU) bevatten. Een robot pakt de stapel op en brengt hem naar de verdieping in zijn werkbereik, voordat hij ofwel een andere stapel oppakt, ofwel overgaat naar de orderpickingmodus. In het laatste geval, verplaatst de robot zichzelf naar de relevante stapel voor het eerste product van de bestelling. Na het verzamelen van het vereiste aantal trays van deze SKU, gaat de robot naar het volgende product, enzovoort. Uiteindelijk slaat de robot de stapel op voor latere verzending of brengt hij hem naar een laadstation waar de stapel trays op een pallet of in een rolcontainer wordt geplaatst.

Belangrijkste kenmerken
Aangezien het systeem modulair is, kan het in fasen worden opgebouwd en kan het worden uitgebreid tot zo veel eilanden als nodig met dagelijkse volumes van 25.000 tot 40.000 trays per eiland. De oplossing kan honderden verschillende SKU's verwerken voor honderden winkels. Elk eiland is in staat verschillende typen en maten trays te verwerken.

Voor meer informatie:
jarno.honkanen@cimcorp.com
graham.jones@logisticsplanning.co.uk
www.cimcorp.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.