Sunset + Soho Produce = Sunset of Holland

Nederlandse exporteur werkt samen met Canadese mega-teler Mastronardi

De Canadese kasgroentengigant Mastronardi Produce gaat aan de slag in Europa. Het bedrijf heeft een samenwerking aangekondigd met de Nederlandse groentenexporteur Soho Produce.

"Deze samenwerking stelt ons in staat om het aanbod aan onze Noord-Amerikaanse klanten uit te breiden", vertelt Paul Mastronardi, die als vierde generatie het familiebedrijf leidt. "Of ze nou op zoek zijn naar tomaten, zeldzame paprika's of witlof, we bieden het aan in één efficiënte inkoopoplossing."

Merken en teelt
Volgens Remco Beekman, CEO van Soho Produce, heeft Mastronardi de meest gerespecteerde merken van de AGF-sector gecreëerd. "Van de allereerste merktomaat Campari® tot de nieuwe tomatenlijn Flavor Bombs™ & Sugar Bombs™", geeft hij als voorbeelden. "Deze expertise, gekoppeld aan onze kennis van de Europese markt, biedt kansen voor succes", aldus CEO Remco Beekman van Soho Produce.

Het nieuwe samenwerkingsverband heet Sunset of Holland en Remco gaat de verkoop leiden. Ook de Nederlander Paul Schockman komt bij het team. Hij verzorgt de operationele zaken. Paul brengt meer dan 15 jaar ervaring in de AGF-sector met zich mee in zowel de Hollandse als Canadese markt.

Mastronardi Produce
Mastronardi Produce is een van de grootste kasgroentenleveranciers van Noord-Amerika met teeltlocaties in Canada, de Verenigde Staten, Mexico en Midden-Amerika. In totaal teelt het bedrijf op 1.618 hectare groenten - een getal dat continu groeit.  

Teeltsystemen
Sunset of Holland zal voor een aantal markten ook de eerste distributeur worden van het 'Advanced High-Density Farming System', waarvan de komst eerder dit jaar werd aangekondigd. Met de op maat gemaakte teeltsystemen zet Mastronardi in samenwerking met de Amerikaanse ondernemer John Paul Dejoria de eerste stappen in tuinbouwtoelevering. "Door te telen waar het het hardste nodig is, willen we gezond en vers voedsel voor iedereen toegankelijk maken", vertelde Paul destijds. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven