Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland: Telers Strabena tomaat krijgen informatie over beste werkwijzen

Een groep van 11 tomatentelers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland heeft onlangs samen het Strabena Event bijgewoond, dat werd gehouden bij de hightech kas van Gemüsebau Steiner GmbH in Kirchweidach.

Jack Endhoven, Key Account Manager bij De Ruiter, opende het evenement met een introductie over hoe Strabena in 2016 is gecommercialiseerd. Tijdens deze commercialisering werd Strabena direct gewaardeerd door retailers, zo zag De Ruiter. Dit komt volgens het veredelingsbedrijf door de aardbeivorm van de tomaten, de goede smaken en de tomaten die dicht op de tros zitten. Dit werd ook erkend door telers en daarom hebben telers uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zich ingezet om een groot succes van de Strabena te maken.

Na de introductie nam de eerste Strabena teler, de Nederlandse Paul Zantman, het woord over door zijn beste werkwijzen voor de Strabena te delen. Daarnaast deelde Paul ook zijn ervaringen met Van Nature, het bedrijf waarmee hij samenwerkt en die de verkoop van zijn Strabena's voor zijn rekening neemt. Door de positieve reacties van retailers, kan Paul de teelt van zijn Strabena's ieder jaar verder uitbreiden.  

Naast informeren was het belangrijkste doel van het Strabena Event om kennis te delen op telersniveau. Dit onderdeel werd ingeleid door Eugenio Roelofs, Technical Account Manager bij De Ruiter. Hierop volgden discussies en gesprekken over de Strabena teelt vanuit verschillende telersperspectieven. Ook werden strategieën om water- en klimaatmanagement in te voeren tot in detail besproken.

Ter afsluiting van het Strabena Event werd iedereen uitgenodigd om naar de Chiemsee te komen om hier de dag te evalueren tijdens een diner met uitzicht op de Oostenrijkse Alpen.

Voor meer informatie: 
De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com 
info@deruiterseeds.nl

Jack Endhoven
+31 6 51360588
jack.endhoven@bayer.com

Eugenio Roelofs
+31 6 25527721
eugenio.roelofs@bayer.com

Publicatiedatum: