Britse pub ruilt lokale groenten voor biertjes

The New Inn, een pub in Great Limber in Lincolnshire, heeft een nieuw concept geïntroduceerd, een zogenaamd 'Barter Board' (ruilbord) dat gasten uitnodigt asperges, bloemkool, Jersey Royal aardappelen, broccoli, radijs, rabarber en andere groenten te ruilen voor een item van de menukaart, zoals een  biertje, cider of een zoete versnapering. 

Pubhouder Lewis Phillips: “The New Inn bevindt zich in een ideale omgeving voor lokaal geteelde groenten omdat er in deze streek veel telers te vinden zijn. We wilden hier gebruik van maken." Er zijn twee regels waar men zich aan moet houden: de producten moeten thuis geteeld zijn en in Lincolnshire met uitzondering van Jersey Royal aardappelen, die uitsluitend op Jersey geteeld worden. 

"We zijn tot dusver overspoeld met groenten," vervolgt Philips. "Mensen vragen niet eens om een gratis biertje of toetje, dus we hebben nog niets weg hoeven geven maar dat zal niet lang meer duren. Het  Barter Board is gevuld met seizoensgroenten. Gedurende het jaar zal het telkens aangepast worden aan het seizoen. 

 

Bron: metro.co.uk

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven