Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ook selderij oogst gestart

Italiaanse venkeloogst in volle gang

De venkeloogst in de regio Emilia Romagna is in volle gang. Fellini Patrizio is een van de bedrijven die dit gewas teelt, verwerkt en op de markt brengt. Het grote voordeel is dat de teelt plaatsvindt op slechts twee kilometer van de verwerkingsfaciliteit.

"Hierdoor hebben we een gewas dat altijd vers is en binnen een paar minuten na de oogst wordt verwerkt. Binnen 12-24 uur is de venkel al bij de handel. Dit is ook mogelijk dankzij onze vloot koeltransport”, zegt Emile Fellini.

Fellini Patrizio heeft het hele jaar door de venkel beschikbaar en het levert aan Italiaanse retailers, een beperkt aantal distributeurs die er zelf om vraagt en aan buitenlandse klanten, bijvoorbeeld in Denemarken, Frankrijk en Duitsland. De kwaliteit op het moment is goed en de prijzen gemiddeld.

Onlangs is ook gestart met de oogst van selderij. De kwaliteit is erg goed en dit zijn de eerste batches na een periode van schaarste, veroorzaakt door het klimaat. Het weer zorgt voor veel kopzorgen bij alle spelers in de sector.

Een aantal weken geleden kwam Fellini Patrizio met een innovatie. "We hebben ElastiTag geïntroduceerd. Daarop staat een QR-code, die niet perse nieuw is, maar elastische band wel. Onder andere dankzij deze nieuwigheid kan de consument veel informatie lezen terwijl hij groenten koopt zonder verpakking. Op deze manier respecteren we het milieu en een duurzame productie in de hele toeleveringsketen", zegt Emile.

Voor meer informatie:
Fellini Patrizio S.r.L.
Via G. Pascoli, 875 
47035 Gambettola (FC) – Italië
Tel.: (+39) 0547 659 777
Fax: (+39) 0547 574 84
Email: emile@fellinipatrizio.it
Email: lamberto@fellinipatrizio.it
Web: www.fellinipatrizio.it 

 

Publicatiedatum: