Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Taart voor 3-jarig jubileum

Seasun breidt areaal Strabena komende winter wederom uit

Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat Seasun is gestart met de teelt van troscherry pruimtomaat Strabena. De Strabena is tegenwoordig goed bekend in de markt. Op dit moment is er een select aantal telers in Nederland die de Strabena telen.

Jogchem Dieleman, verkoper Fresh ConneQt, en Duco de Ruiter, De Ruiter

Deze mijlpaal werd binnen Seasun gevierd met een heerlijke taart, gebracht door Duco de Ruiter van groentenveredelingsbedrijf Bayer (De Ruiter). Jogchem Dieleman, verkoper Fresh ConneQt, nam de taart in ontvangst. Jogchem verzorgt de verkoop van de Strabena voor Seasun: "De eerste jaren hadden we veel concurrentie in het troscherry pruim segment. We hebben er veel moeite en energie in gestopt om onze plek te vinden. Inmiddels heeft de Strabena zichzelf bewezen en zijn plek verdiend. Voor ons is het een topproduct."

Areaaluitbreiding
Aankomende winter breidt Seasun het areaal van de Strabena wederom uit. Duco de Ruiter: "De Strabena is een echte smaaktomaat met een dieprode kleur. Daarnaast is de trosaanhechting een goede eigenschap die ervoor zorgt dat er o.a. tijdens het oogsten, sorteren en verpakken weinig tot geen vruchten loslaten. Hierdoor is er weinig afval én heeft deze tomaat de potentie om in geheel kartonnen verpakkingen verpakt te worden. Zo kunnen er sprongen gemaakt worden op het gebied van duurzaamheid.”

Voor meer informatie:
Seasun B.V.
Kreekweg 2
4421 RV Kapelle
T    0113 347 053

De Ruiter Seeds
www.deruiterseeds.com
info@deruiterseeds.nl

Duco de Ruiter
+31 10 529
+31 6 5142 9109
duco.deruiter@bayer.com 

 

Publicatiedatum: