Paul Zantman:

“Nieuwbouw biedt kans om watermanagement goed aan te pakken”

In oktober 2017 werd de eerste teelt opgezet in de gloednieuwe demokas van De Ruiter Seeds aan de Narcissenweg in Bleiswijk. Kwekerij Brazander had het winnende plan ingediend voor ontwerp en uitrusting en exploiteert het bescheiden, maar hypermoderne democenter. “We wilden een state-of-the-art bedrijf neerzetten, ook op het gebied van duurzaam watermanagement”, zegt ondernemer Paul Zantman.

Het De Ruiter Experience Center omvat 8.000 m2 teeltruimte, maar bevat alles waar een tomatenteler en zijn gewas blij van worden. 3.200 m2 is toegewezen aan de belichte teelt. Naast de kas bevindt zich een ruim opgezet ontmoetingscentrum en de technische ruimten van de demokwekerij.

“Het is tegenwoordig gebruikelijk dat zaadbedrijven hun demonstratieactiviteiten uitbesteden aan reguliere kwekers”, licht Zantman toe. “Zo weet iedereen – ook de telers die zich op nieuwe rassen oriënteren – dat de teelt objectief wordt geleid. Op een bedrijf waar beperkte aantallen planten van tientallen rassen broederlijk naast elkaar staan, wil je natuurlijk wel een objectief en genuanceerd beeld krijgen.”

Lees hier verder bij Glastuinbouw Waterproof over ingangswater ontsmetten en duurzaam watermanagement. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven