Californië: Paprikateelt Coachella later van start door slechte weersomstandigheden

De teelt van paprika's in de volle grond verplaatst zich steeds meer van Mexico naar Californië.

“We zijn de teelt in Mexico aan het afbouwen en stappen over naar de vroegere oogst in Coachella Valley, Californië," vertelt Katy Johnson van Prime Time International in Coachella. “De oogst van groene paprika's uit de woestijn is goed en we hebben ook nog voldoende rode en gele paprika's uit Mexico."

De teelt in Coachella is echter wel later van start gegaan door het koudere weer in de regio. "Daarom ligt de oogst iets lager dan dezelfde tijd vorig jaar. Maar we verwachten dat de uiteindelijke cijfers redelijk stabiel zullen zijn," zegt Johnson.

Hoeveelheden in Coachella nemen toe
Johnson vertelt dat de hoeveelheden in Coachella de komende weken zullen blijven toenemen, in eerste instantie met gele paprika's en daarna ook rode. "Eind mei zal de teelt in volle gang zijn. De overgang van de woestijn naar Bakersfield, en uiteindelijk Oxnard, zal redelijk naadloos aansluiten," voegt ze toe. "Daarnaast zullen de mini-paprika's in Mexico volgroeid zijn, terwijl we in Bakersfield net beginnen met de oogst. Voor de rest van het seizoen gaan we verder in Ventura County."

Tot nu toe is één van de grootste uitdagingen van het huidige teeltseizoen het weer. "De planten zijn met tussenpozen geplant, maar het resultaat is niet zoals het zou moeten zijn: de vroege planten begonnen laat met groeien door het koudere weer en de latere planten hebben de vroegere planten qua groei ingehaald door het warmere weer dat hierna kwam," vertelt ze. “De piekperiodes van dit oogstseizoen zijn groter dan normaal, en de oogst  die hiervoor en hierna komt juist kleiner. We kunnen de gemiddelden van de vorige jaren niet vergelijken met dit jaar, want dit jaar is de situatie heel anders."

Ondertussen komt de concurrentie in deze tijd van het jaar voornamelijk van staten als Florida en Georgia en van lokaal geteelde producten.

Consumptie neemt toe
De stabiele voorraad van paprika's voldoet aan de toenemende consumptie van paprika's en puntpaprika's noemt, zegt Johnson. "Paprika's hebben een levendige kleur en zijn geschikt voor vele bereidingen, waardoor het een zeer populair product is geworden," zegt ze.

Wat de prijzen betreft, zegt Johnson dat deze tot nu toe stabiel zijn gebleven. We hebben kleine ups en downs gezien, maar er zijn geen grote dalingen of toenames geweest op de markt," voegt ze toe.

Vooruitkijkend naar de rest van het seizoen zegt Johnson dat er deze hele zomer paprika's in Coachella Valley, het zuiden van de San Joaquin Valley en aan de kust van Californië zullen worden geoogst.

Voor meer informatie: 
Katy Johnson
Prime Time International
Tel: +1 (760) 399-4166
kjohnson@primetimeproduce.com 
http://www.primetimeproduce.com/


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven