Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lokaal geteelde peterselie, rodekool et cetera

Spar luidt het teeltseizoen in met jonge planten uit Salzburg

Nu de temperaturen voorjaarsachtig beginnen te worden, komen de jonge planten uit Salzburg in de verkoop. Groententeler Jossef Gerl junior uit Wals heeft in het voorjaar sla, peterselie, koolrabi, bloemkool, rodekool, wittekool en broccoli gezaaid. Nu zijn de plantjes groot en robuust genoeg om in de eigen tuin geplant te worden. Bij Spar Oostenrijk zijn de jonge planten uit Salzburg vanaf nu verkrijgbaar. 

In de afgelopen weken zijn de jonge planten snel gegroeid. In Wals worden ze goed verzorgd door Josef Gerl junior, groententeler in de derde generatie en zijn hele gezin: "We hebben op drie hectare foliekassen staan waar we de jonge planten zaaien en tot aan de verkoop opkweken.“ Tot groot genoegen van veel Spar-klanten in Salzburg, die de plantjes bij Spar kunnen kopen.

Veel gevoel voor groenten
In de kassen van Josef Gerl in Wals-Viehhausen worden uitsluitend jonge planten opgekweekt: de samenwerking met Spar bestaat sinds enkele jaren. "We leveren kropsla, ijsbergsla, romaine sla, koolrabi, gladde peterselie, krulpeterselie, wittekool, rodekool, bloemkool en broccoli", aldus Josef. "De planten zijn nu sterk genoeg om in de volle grond tegen temperaturen tot nul graden Celsius te kunnen. Mocht het nog kouder worden dan dat, raden wij aan om de jonge planten met folie af te dekken." De bemesting van de planten geschiedt bij de teler conventioneel. Wat betreft de gewasbescherming kiest men echter voor biologische middelen.

Voor meer informatie:
www.walsergemueseland.at
www.spar.at 

Publicatiedatum: