Costa Rica

Nieuwe app om veiligheid van groenten te garanderen

Een groep onderzoekers van het departement Landbouwkunde van de Universiteit van Costa Rica, UCR, heeft de app Hort-inoc ontwikkeld om de vervuiling van groenten te voorkomen en de voedselveiligheid te garanderen. 

Via de innovatieve app die geschikt is voor tablets en smartphones kan een digitale vragenlijst ingevuld worden. Hiermee kan een schatting gemaakt worden van de veiligheidsrisico's van de productiesystemen. Hort-inoc is bedacht voor de groententelers, verzamelcentra, supermarktketens en franchisers. 

De onderzoekers adviseren de tool preventief te gebruiken om potentiële risico's in de sector vast te stellen en maatregelen te kunnen treffen. Het is van groot belang vervuiling van de gewassen en gezondheidsproblemen bij de consument te voorkomen. 

Deze tool is het resultaat van de studie uitgevoerd door een groep onderzoekers en docenten van het departement voor Landbouwkunde en het Bureau voor Experimentele Landbouw Fabio Baudrit Moreno van de UCR; Ir. Dennis Mora Acevedo, Ir. Guillermo Varga Hernández en M.Sc.  María Isabel González Lutzm , van het departement van Statistiek. 

Bron: www.elmundo.cr  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven