Pieter van Gog stopt na 30 jaar bij Van Gog Kwekerijen

Pieter van Gog heeft onlangs binnen de familie en de directies van Van Gog Kwekerijen in Nederland en Wittenberg Gemüse GmbH in Duitsland, meegedeeld dat hij heeft besloten uit te treden als aandeelhouder en directielid.

Afgelopen jaar heeft Van Gog Kwekerijen zijn 50 jaar bestaan gevierd. Nadat Pieter, Marion en Johan eind jaren tachtig toetraden tot het bedrijf van hun ouders is de omvang sterk toegenomen naar de huidige omvang. Sinds eind jaren negentig wordt het bedrijf geleid door Pieter van Gog en zijn zus Marion van Gog.

Wittenberg Gemüse is een bedrijf dat is opgericht door Pieter van Gog, Marion van Gog en Wichard Schrieks. In 2008 zijn de voorbereidingen begonnen in Lutherstadt Wittenberg. De eerste fase is in 2014 in gebruik genomen en momenteel wordt de derde fase gerealiseerd. Wittenberg Gemüse heeft zich in korte tijd tot een belangrijke marktpartij ontwikkeld met eigen verkoopkanalen gericht op het leveren van kwalitatief hoogwaardig product.

Eind 2018 heeft Pieter van Gog voor zichzelf en voor de bedrijven, Van Gog Kwekerijen en Wittenberg Gemüse een belangrijk besluit genomen. Hij heeft, geheel op persoonlijke gronden, besloten zich volledig uit de bedrijven terug te trekken. Pieter van Gog was een belangrijke peiler in de ontwikkeling van de bedrijven de afgelopen jaren.

De directies en organisaties laten weten "hem daar dankbaar voor te zijn en respecteren zijn besluit en wensen hem en zijn gezin alle goeds naar de toekomst."

Van Gog Kwekerijen wordt door Marion van Gog samen met het management voortgezet. Wittenberg Gemüse wordt voortgezet door Marion van Gog en Wichard Schrieks samen met het management. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven