VDH

Nieuwe generatie fruitregelaar op de markt

De MC2-FC regelaar is de derde generatie fruitregelaar van VDH en beschikt over de laatste technieken en innovaties, onder meer over een touchscreen voor een overzichtelijke uitlezing, snelle processoren voor een efficiënte en accurate procesverwerking en ethernet voor een snelle en stabiele communicatie.

Net als de overige VDH regelaars is ook tijdens de ontwikkeling van de MC2-FC regelaar de expertise en kennis van specialisten, installateurs en eindgebruikers meegenomen. Belangrijk om te vermelden is dat de parameters en instellingen van de MC2-FC regelaar vrij toegankelijk zijn, zodat de eindgebruiker niet afhankelijk is van leveranciers en installateurs.

Flexibele communicatie
Er is expliciet gekozen om de MC2-FC regelaar te voorzien van een behuizing met identieke vorm en afmetingen als de FC 785-PC regelaar, waardoor deze eenvoudig is te vervangen door de MC2-FC regelaar.
Wat de nieuwe regelaar tevens bijzonder maakt, is de communicatie tussen FC 785-PC regelaars en het MC3-Fruit systeem. Dit betekent dat de MC2-FC regelaar kan worden opgenomen in het netwerk en sub-netwerken van de FC 785-PC regelaars of MC3-Fruit systemen.

Naast het aansturen van de koeling, worden ook de ventilator, de ontdooiing en de eventuele bevochtiger door de MC2-FC geregeld. Tevens kan er natuurlijk, elektrisch of met heetgas worden ontdooid. Verder zijn er aparte tellers voor koel acties/pulsen, koel-tijd en voor gemeten liters water aanwezig.

Fasen en koelen
De MC2-FC regelaar kent drie fasen tijdens het koelen. In de inkoelfase wordt op basis van behoefte gekoeld. Koeling start zodra de celtemperatuur te hoog is. In de bewaarfase wordt gekoeld op estafette basis. Hierdoor gaan de regelaars die in één netwerk zitten na elkaar koelen en niet gelijktijdig. Er kan daardoor tijdens de bewaarfase met een kleine compressorcapaciteit gewerkt worden. In de stand-by fase koelt de cel alleen als dat vereist is om heetgas te leveren aan een andere cel die ontdooit met heetgas.

In- en uitgangen 
De MC2-FC regelaar heeft zelf 5 temperatuursensor ingangen (ook te gebruiken als digitale ingang) en 5 relais. Indien er meer ingangen of relais nodig zijn, dan kan de MC2-FC regelaar worden uitgebreid met een optionele extensie module. Daarmee kan de MC2-FC regelaar worden uitgebreid met 16 temperatuur sensor ingangen en 12 relais.

Bediening op afstand kan worden gedaan met behulp van VASP. VASP geeft toegang tot de geavanceerde bedienfuncties, zoals registraties, alarminstellingen etc.

Verdere informatie van de MC2-FC regelaar, zoals specificaties en handleidingen, treft u hier.

Voor meer informatie:
VDH Products
Tel: +31(0)50 302 89 00
sales@vdhproducts.nl
www.vdhproducts.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven