Luchtverdeelmat tegen temperatuurschommelingen

Tholen - Het is geen onbekend probleem: De temperatuurverschillen in koelcontainers tijdens het transport. De temperatuur, die voornamelijk rond de evenaar voor grote verschillen in deze container zorgt, veroorzaakt financiële schade aan koelproducten zoals vers fruit. Al tijden wordt gezocht naar een oplossing om dit probleem te verhelpen. Een van de oplossingen wordt geleverd door het Rotterdamse OTFLOW, opgericht door Otto de Groot en Ronald Hagenstein. Ze bouwen voort op het wetenschappelijke onderzoek van Dr. Ir. Leo Lukasse van de Wageningen Universiteit.Otflow introduceerde een mat die speciaal ontwikkeld is om te zorgen voor de optimale luchtstroom in koelcontainers. Het resultaat van de goede luchtstroom is dat de temperatuur door heel de container meer in balans is. Dit verkleint de schade aan vers fruit in de container en zorgt dat het product verser op zijn bestemming aankomt.

De oplossing van Otflow was het resultaat van uitgebreide testen samen met Wageningen Food & Biobased Research. Deze test bestond eruit om met een aantal proefexemplaren een lading druiven te transporteren van Zuid-Afrika naar Nederland. De temperatuur in de koelcontainers werd daarin zorgvuldig gemonitord. Het positieve resultaat van deze onderzoeken heeft Otflow een sterke start gegeven bij de introductie van het product aan de markt eind 2017.

Doorontwikkelen product met klantdata
Ronald vertelt dat men in de tussentijd niet heeft stilgestaan. Er wordt ingezet op verdere doorontwikkeling van het product dat Otflow levert. Zo zijn ze constant bezig met het optimaliseren van hun product. Momenteel is het wachten op de resultaten van klanten die het product onderwerpen aan testen. Met de nieuwe informatie uit de temperatuurdata van het transport is het mogelijk voor Otflow om haar producten verder te optimaliseren voor de klant.

Daarnaast zet Otflow zich verder in op haar klantenservice en communicatie. Ronald heeft al vanaf het begin hier groot op ingezet: uitleg over het product wordt bijvoorbeeld gegeven met behulp van professionele 3D-animaties en er zijn dagelijks mensen bezig om de naamsbekendheid online en offline te vergroten.


“De elf meter lange OTFLOW mat zorgt met zijn unieke vorm voor de optimale luchtstroom in de koelcontainer", aldus de ontwikkelaars.

Nieuwe markten verkennen
Otflow is een internationale speler. Het heeft buiten Nederland ook klanten aan zich weten te binden in Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, India, Chili en Spanje. In een nieuwe samenwerking met Agunsa in Peru, wil het nu ook de positie in Zuid-Amerika verder versterken. Voor de maand april staat dan ook een sales-ronde van Otflow in Peru op de planning. Hierbij willen ze hun oplossing voor het reguleren van de temperatuur in containers introduceren.

Oorspronkelijk was de oplossing van Otflow vooral gericht op het transport van vers fruit tussen de continenten maar het heeft ook een nieuwe markt ontdekt. Zo heeft het ook potentie in bijvoorbeeld het transport van bloemen en bloembollen en zet het nu ook verder in op het verkennen van eventuele nieuwe markten voor haar producten. 

Dit artikel verscheen eerder in editie 4, 33e jaargang van vakblad AGF Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.

Voor meer informatie:
OTFLOW
www.otflow.com

Ronald Hagenstein
ronald@offlow.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.