Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veggipedia helpt consumenten minder te verspillen

Informatiedatabase Veggipedia, met weetjes over groenten en fruit zoals voedingswaarde, bereidingstips en bewaaradviezen gaat consumenten helpen om minder groenten en fruit te verspillen. Op de receptenpagina kunnen consumenten nu filteren op groenten en fruit.

Het idee is simpel. Bezoekers van Veggipedia kunnen recepten zoeken op basis van de groenten en fruit die ze nog in hun koelkast of op de fruitschaal hebben liggen. Op deze manier wil Veggipedia de consument helpen om zo min mogelijk van het product weg te gooien en tegelijkertijd gezond en kleurrijk te eten. Veggipedia staat namelijk boordevol recepten die bijdragen aan je dagelijkse 250 gram groenten en 200 gram fruit.

In onderstaande video is te zien hoe de filter werkt.

De database is ook wederom uitgebreid. Veggipedia bevat nu 473 verschillende groenten- en fruitsoorten. De groenten- en fruitsector levert hierbij achtergrondinformatie, het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit zoekt er tips bij. Zo heeft Eminent Food nieuwe informatie over verschillende hete pepers aangeleverd, zoals de Carolina Reaper en de Habanero.

Mist u producten, heeft u suggesties voor nieuwe producten of recepten of andere relevante informatie? Mail dan naar via info@nagf.nl

Publicatiedatum: