Fluence zet met LED stap naar Europa

De LED-tuinbouwverlichting van Fluence by Osram is geïntroduceerd in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). De stap is een vervolg op de overname van Fluence Bio-engineering Inc. door Osram vorig jaar.

“LEDS van de nieuwste generatie zijn energiezuinig en geschikt om traditionele verlichting te vervangen, omdat ze zorgen voor gewassen van dezelfde of betere kwaliteit,” aldus David Cohen, CEO van Fluence by Osram. “Tegenwoordig zijn kwaliteitsaspecten zoals uiterlijk, smaak en houdbaarheid doorslaggevende factoren voor kopers van planten, groenten en fruit bij de keuze van hun leverancier. Fluence loopt voorop in het gebruik van volspectrum LED-verlichting waarmee telers hoogwaardige gewassen kunnen produceren.”

Timo Bongartz, algemeen directeur van Fluence by Osram, staat aan het hoofd van het EMEA-team: “Het merk Fluence by Osram combineert de betrouwbaarheid en het wereldwijde bereik van Osram met het flexibele en innovatieve productportfolio van Fluence. Zo komen we tegemoet aan de unieke behoeften van Europese telers en onderzoekers op het gebied van belangrijke aspecten zoals seizoensgebondenheid, een uniform gewas en een consistente teelt."

De volspectrum LED-verlichting van Fluence biedt telers volgens het bedrijf specifieke voordelen. "Onze systemen leveren een hogere opbrengst en een betere kwaliteit op dan traditionele verlichting in de glastuinbouw en meerlaagse teelt."

“Met Fluence-verlichting verloopt de teelt in de winter sneller en wordt de kwaliteit van het eindproduct beter dan ooit tevoren”, vertelt Bjorn Isaacson, eigenaar van Hällnäs Handelsträdgård. Dit Noord-Zweedse bedrijf waar potkruiden, bladgroentes, perkgoed en potplanten worden geteeld, ligt net onder de poolcirkel. “Ons Hoofd Productie wilde kruiden en groentes met meer smaakcomponenten produceren. Op die basis hebben we compleet nieuwe producten gecreëerd, uniek ten opzichte van wat we voorheen leverden."

Bij ECF Farmsystems uit Berlijn telen ze in de stad met LED. “In samenwerking met het team van Fluence by OSRAM zijn we begonnen met het vermeerderen van onze jonge basilicumplanten in een meerlaagse opstelling. Dat dringt het risico op ziekten en plagen in de eenheid terug”, aldus Nicolas Leschke, CEO van ECF Farmsystems. “Het leverde ook kortere teeltcycli op, zodat onze productie is toegenomen.”

Cannabismarkt
In de VS is Fluence marktleider op het gebied van LED-verlichting voor medische cannabis. Aangezien de Europese Unie bepaalt hoe de medicinale cannabisbranche zich moet houden aan goede productiemethoden (Good Manufacturing Practices, GMP), wordt er bij de ontwikkeling van de Fluence-systemen rekening gehouden met GMP- en GACP vereisten. “Het is van het grootste belang dat we ons houden aan GMP bij onze huidige en toekomstige teeltplannen”, zo vertelt Levin Amweg, medeoprichter van Cannerald, een toonaangevend teeltbedrijf van medicinale cannabis in Zwitserland.

“Bij Cannerald produceren we cannabis van de hoogste kwaliteit. Daarbij houden we rekening met GMP en werken we met de blockchain. Fluence begrijpt dat het garanderen van uniforme en grondige teeltnormen de hoogste prioriteit heeft. Het hele supportteam van Fluence werkt op een fantastische manier met ons samen.” 

Fluence by Osram staat op GreenTech in stand 08.527. 

Voor meer informatie:
Fluence Bioengineering
info@fluencebioengineering.com
www.fluence.science


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven