Enquête: studenten inventariseren Nezera viridula in glasgroenteteelt

Als afstudeeronderzoek aan de HAS Hogeschool onderzoeken enkele studenten de vroege detectie en bestrijding van de Groene Zuidelijke schildwants (Nezara viridula). Dit onderzoek vindt plaats in opdracht van Glastuinbouw Nederland en in samenwerking met Proeftuin Zwaagdijk.
 
De volgende vragen worden gesteld aan telers in de Nederlandse Glasgroenteteelt: heeft u misschien ooit Nezara viridula in de kas aangetroffen en zijn er daarna veel vragen blijven hangen?

Ook als telers nog geen last hebben ondervonden van Nezara viridula is het van belang om deze enquête in te vullen, aldus de studenten. "Aan de hand van uw antwoorden proberen wij te inventariseren hoe groot het probleem omtrent Nezara viridula is en wat de mogelijkheden nu en in de toekomst zijn wat betreft detectie en bestrijding."

Deze enquête duurt naar schatting 8 minuten en kan indien gewenst anoniem worden ingevuld. Vul hier de enquête in. De dank van de studenten (Ingeborg Schouten, Suzanne van Muijlwijk, Martijn Braber) is groot. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven