Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Groothandelaar Frank Apotheker over aardbeving in Groningen:

"Gaswinning en aardbevingen waren lange tijd onderwerp van gesprek met klanten"

Tholen - Inwoners van de provincie Groningen schrokken vanochtend wakker door één van de zwaarste aardbevingen die het KNMI daar ooit heeft gemeten. Het epicentrum met een kracht van 3,4 lag bij Westerwijtwerd, een dorp 6,5 kilometer ten westen van Loppersum. De beving komt in de top 3 van zwaarste bevingen in Groningen gemeten. "Ik sta nog met beide voeten aan de grond", reageert groothandelaar Frank Apotheker, wiens wieg in Loppersum stond, vanmorgen nuchter. "Gelukkig hebben we niets van de beving gemerkt, zoiets is natuurlijk erg plaatselijk. Wel vind ik het buitengewoon triest voor de mensen die er wonen."

Onder de klanten van Apotheker was de gaswinning en het risico op aardbevingen lange tijd onderwerp van gesprek. "Inmiddels trad er wel een soort van gelatenheid op. We zijn nuchtere noorderlingen en staan er niet te lang bij stil, maar het gaf een hoop onvrede en onrust. De regering belooft van alles en tegelijkertijd gebeurt er niks. Er worden allerlei stuurgroepen en commissies gevormd, maar de mensen die het betreft, worden niet geholpen. In mijn ogen is dat niet zoals je als Staat met je mensen om hoort te gaan."

Voor meer informatie:
Apotheker
De Hallen 8, Fresh & Foodcenter
9723 TW Groningen
Tel: 050-5251744
info@apothekergroothandelbv.nl
www.apothekergroothandelbv.nl