Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kennis uit utiliteit toepassen op vertical farm voor jaarrond optimale groeicondities

Overal ter wereld zijn telers 365 dagen per jaar opzoek naar de beste condities voor optimale groei en productie. Juist ook in verticale teeltfaciliteiten, omdat de wereld om meer productie per vierkante meter vraagt. Vertical farming neemt een vlucht, waarbij vooral innovaties op het gebied van licht worden aangeboden. Een tweede belangrijk aspect is het groeiklimaat rondom de plant. KE GrowAir en Orange Climate Agri hebben hier een oplossing voor special gericht op vertical farms die is genomineerd voor de GreenTech Innovation Award. 

VA Grow Vertical Farm
De VA Grow Vertical Farm is een luchtbehandelingssysteem van Orange Climate Agri, uitgerust met de luchtverdeelslangen van KE GrowAir. Het is de combinatie van de expertise van de twee spelers uit de utiliteit, die kennis en ervaringen over een goed klimaat nu vertalen naar de innovaties in vertical farming.

"Bij vertical farming wordt er veel gekeken naar innovaties in LED-verlichting. Hierbij wordt het klimaat in de ruimte vaak vergeten. De VA Grow Vertical Farm zorgt voor de gewenste temperaturen, luchtvochtigheid en ventilatie mogelijkheden. Met de gepatenteerde slangen van GrowAir wordt dit vervolgens homogeen verdeeld."

Iedere vertical farm vraag om een maatwerkoplossing om een constant klimaat, dicht bij de plant en 365 dagen per jaar te verzorgen. "De specifieke technische installatie en bijbehorende slangen worden per project bekeken en berekend, zodat iedere vertical farm zijn of haar gewenste klimaat geleverd krijgt. Ook de productie kan significant verbeteren door optimale groeicondities."

KE GrowAir
KE GrowAir is gespecialiseerd in duurzame ventilatieoplossingen voor een gezond binnenklimaat en energiebesparingen middels textiele luchtverdeelsystemen. Het gepatenteerde uitblaaspatroon zorgt voor een gelijkmatige horizontale en verticale temperatuurgradiënt. Deze voordelen en de kennis vanuit de utiliteitssector over luchtverdeling wordt nu toegepast op de tuinbouwsector, wat een beter gehomogeniseerd klimaat oplevert. Werken met (semi) gesloten systemen of vertical farms wordt hiermee eenvoudiger, aldus de experts van KE GrowAir.

Orange Climate
Orange Climate levert al sinds de jaren zestig luchtbehandelingskasten voor de utiliteit en is marktleider in Nederland (handelsnaam OC Verhulst). Met haar kennis helpt ze kwekers, telers en kassenbouwers om het gewenste binnenklimaat te realiseren. De luchtbehandelingskasten zijn voorzien van alle ventilatie mogelijkheden (denk bijvoorbeeld aan koelen, verwarmen, ontvochtigen, bevochtigen of drogen). De specifieke klimaatcondities worden op een duurzame en energiezuinige wijze opgewekt. Warmteterugwinning met meer dan 90% rendement of actieve recirculatie met behoud van CO2 bijvoorbeeld, creëert een optimaal, stabiel temperatuur en vochtigheidsbereik voor het kweken. Met de luchtverdeelsystemen van KE GrowAir wordt de geklimatiseerde lucht vervolgens homogeen verdeelt .

De beide bedrijven staan op GreenTech (11-13 juni in de RAI in Amsterdam) in stand 08.126. 

Voor meer informatie:
KE GrowAir
info@ke-growair.nl
www.ke-growair.nl

Orange Climate
www.orangeclimate.com
info@orangeclimate.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven