Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kiemgroenten en kruiden uit vertical farming passeren revue op slotevent 'Produceren in de Korte Keten'

Elf innovatieve agrariërs uit Foodvalley presenteerden vrijdag 17 mei hun nieuwe producten en concepten voor de lokale markt tijdens het feestelijke slotevent van de Masterclass ‘Produceren in de Korte keten. Onder andere rauwmelkse lokale kefir, ‘happy farmlife’ geschenkdozen van eieren, droge worst van stierkalveren en vertical farming van kiemgroenten en kruiden passeerden de revue.

De jury, bestaande uit wethouder Aart de Kruijf (gemeente Barneveld), Niels Snoep (relatie- en innovatiemanager Food & Agri, Rabobank), Patrick Driessen (Pulsar Network Capital) en Henk Kievit (lector op oa Social Venturing Entrepreneurship, CHE) was unaniem enthousiast over de concepten. “We zien een toename in de vraag naar streekproducten en producten met een bekende herkomst, aldus Henk Kievit. “De gepresenteerde concepten spelen in op deze vraag. De concepten zijn stuk voor stuk onderscheidend en een aanvulling voor de lokale markt.”

Produceren in de korte keten
In de afgelopen maanden volgden de Foodvalley-agariërs de reeks Masterclasses ‘Produceren in de Korte keten’. Onder leiding van Jan Willem van der Schans en Geert Hoekstra van Wageningen Economic Research leerden deze voorlopers in de agrarische markt de vaardigheden die nodig zijn om hun producten direct te verkopen op de lokale markt.

Het Business canvas model stond hierbij centraal. De belangrijkste aandachtgebieden waren de wereld van de consument, merkidentiteit, samenwerking en toetsen aan de praktijk. Jan Willem van der Schans: “De deelnemers aan de masterclasses zijn gevestigde agrarische bedrijven, gangbaar en biologisch, die willen innoveren en moderniseren. De ondernemers proberen nieuwe dingen uit, realiseren een beter verdienmodel en nemen hun toekomst in eigen handen. Hiermee zijn ze een voorbeeld voor andere Nederlandse agrarische ondernemers.”

De masterclass werd aangeboden door de gemeenten Ede en Barneveld, LTO Gelderse Vallei, WUR en Coöperatie Boerenhart en wordt gefinancierd door de Provincie Gelderland met geld uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven