Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe duurzame verpakking voor Kumato tomaat

Duurzame verpakkingen worden steeds belangrijker voor de supermarkten en bij sommigen is het zelfs al de norm. Daarom heeft Eminent Food een plastic-vrije verpakking voor de Kumato tomaat in de Nederlandse markt geïntroduceerd, gemaakt van FSC-gecertificeerd karton. De verpakking is in samenwerking met Den Berk Délice en Valstar Holland ontwikkeld. De verpakking is in lijn met de duurzame verpakkingslijn die Eminent Food voor al hun producten aan het ontwikkelen is, zoals bijvoorbeeld ook voor de Tomberry en de Tinkerbell.

De uitdaging van kartonnen verpakkingen is de zichtbaarheid van het product. "Met deze verpakking hebben we veel opties uitgeprobeerd om voldoende zicht te houden zonder dat de tomaten uitvallen. We hebben twee openingen gemaakt, aan de voor- en achterkant, voor luchtcirculatie. Een voordeel van tomaten is dat deze verse producten vrij goed houdbaar zijn, zelfs zonder plastic", aldus Eminent. 

De Kumato heeft een donkerbruine / goudgroene kleur en een intense, zoete smaak. Het rijpingsproces van deze donkere tomaat verloopt van binnen naar buiten. 

De Kumato in deze nieuwe verpakking is verkrijgbaar in 10x500g en te bestellen in de webshop.

Voor meer informatie:
Eminent
www.eminentholland.com
info@eminentfood.nl

Publicatiedatum: