Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Telen in de vollegrond vraagt om een goede egalisatie-oplossing

Tholen - Voor de teelt in de vollegrond onder glas is een vlakke grond belangrijk. Verlaagde en verhoogde delen van het grondoppervlak verstoren de teelt. Regelmatig gebruik van een kilverbord, of laserbord of leveller, is dan de oplossing, aldus de mannen van Weterings Mechanisatie.

Zo'n bord wordt getrokken door een tractor en moet kort kunnen draaien om het hele oppervlak van de kas gelijk te kunnen trekken. Voor het gelijktrekken van de grond wordt gebruik gemaakt van laserstralen. Met behulp van de laserzender wordt de referentiehoogte en het afschot bepaald. Het moderne kasglas bevat vaak aluminium deeltjes in de gevelpanelen. Die deeltjes laten de laser stralen reflecteren. Het gevolg laat zich raden; storingen en oneffenheden in het egaliseerproces.

Nick Weterings en Rob van den Berg

Weterings heeft, samen met een partner, een oplossing hiervoor bedacht. Deze nieuwe kilverbesturing is ongevoelig voor reflecties, waardoor in iedere kas het grondoppervlak perfect kan worden geëgaliseerd. De laserbesturing is op maat gesneden voor Weterings kilverborden en is, dankzij diverse automatische functies, zeer eenvoudig in gebruik.

Weterings kilverborden wordt ook gebruikt om het grondoppervlak te egaliseren ter voorbereiding van de bouw van kassen. Wanneer de kas gereed is, wordt de grond volledig nageëgaliseerd, waarna het betonpad, de vloeren en/of het buisrailsysteem aangelegd kunnen worden. Het systeem houdt rekening met het afschot in de kas. Weterings kilverborden zijn in diverse afmetingen en uitvoeringen te verkrijgen, zodat voor iedere situatie een passende oplossing beschikbaar is.

Voor meer informatie:
Weterings Mechanisatie
Oude Hooislag 4
2691 NH ’s-Gravenzande
verkoop@weterings.nl 
Telefoon: 0174 - 416 481
www.weterings.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven