Camille Le Large, Les Halles Mandar:

"Dankzij teelt op water besparen we 90% water"

Ter gelegenheid van de vakbeurs Medfel in Perpignan die plaatsvond van 24 tot 26 april heeft het bedrijf Les Halles Mandar haar kruidenassortiment gepresenteerd dat op water is geteeld en in bezit is van het kwaliteitskeurmerk ZPR (Zero Pesticide Residue). "Het assortiment bestaat momenteel uit vier kruiden: basilicum, bieslook, koriander en munt. We zijn begonnen die te leveren in de loop van 2018 via de retailkanalen", legt Camille Le Large uit, Product Manager bij het bedrijf.

Teelt op water
Volgens Camille heeft de teelt op water vele voordelen: "De hydrocultuur heeft de bijzondere eigenschap dat het waterverbruik met 90% verminderd wordt ten opzichte van de traditionele teelt in de bodem. Er komen geen beschermingsmiddelen aan te pas want de plant voedt zich met minerale meststoffen die aan het water worden toegevoegd."

De consument zal gemakkelijk de aromatische kruiden kunnen herkennen die het resultaat zijn van de teelt op water. Alles wordt toegelicht op de achterzijde van de verpakking: "Het kruidenplantje wordt verkocht met de wortels die zichtbaar zijn onder een klein laagje substraat. Dit biedt een groot voordeel want het product blijft zo langer vers in het winkelschap, maar ook bij de consument thuis die op dat moment nog drie opties heeft. De plant kan verpot worden in aarde, het kan gewoon in de koelkast bewaard worden net zoals het gekocht is of de wortels kunnen weer in een glas water worden ondergedompeld zodat het kruid blijft groeien."

Alain Pissavy van Les Halles Mandar, bij de stand van het bedrijf op de vakbeurs MedFEL

Les Halles Mandar
Les Halles Mandar is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1973 en gespecialiseerd is in de selectie en afzet van groenten en fruit, maar ook van verse kruiden. Ruim 10 jaar geleden is het bedrijf ook zelf begonnen met het telen op haar terrein in het departement Loiret. Het assortiment verse aromatische kruiden wordt voortdurend vernieuwd en aangepast. Het wordt op de markt gebracht via de retailkanalen en wordt ook afgezet aan de horeca.

Voor meer informatie:
Serge FARUCH
Les Halles Mandar
20 Avenue de la Villette
94637 Rungis Cedex (Frankrijk)
serge.faruch@mandar.fr 
www.mandar.fr 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven