Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bij Franse supermarkt zorgen de verpakkingen niet voor afval

Op het eerste gezicht lijkt Loop om het even welke andere supermarkt, maar als je goed kijkt, zie je dat er alleen verpakkingen van glas of metaal te vinden zijn.

Samen met het recyclingbedrijf TerraCycle is het bedrijf partnerships aangegaan met grote namen uit de voedingsmiddelensector en die van hygiëne artikelen (Ariël, Coca Cola, Milka, Nivea, Signal en zelfs Carrefour) om productspecifieke verpakkingen te ontwikkelen die herbruikbaar of recycleerbaar zijn.

Er wordt statiegeld gerekend voor elke verpakking en dat gaat om een bedrag van enkele tientallen centen tot 5 euro per product. Er bestaat ook een "automatische navuloptie” voor producten die op een regelmatige basis gekocht worden. Zo moet er slechts één keer statiegeld betaald worden.

Na gebruik worden de verpakkingen in de leveringszak gestopt, waarna Loop die ophaalt en de verpakkingen reinigt en steriliseert voor een nieuw gebruik.

Er zijn echter relatief hoge kosten verbonden aan het systeem. Courante producten zijn door de band duurder op het online platform. Zo kost een liter cola 1,23 euro op Carrefour.fr (plastic fles) en 3,10 euro + 0,35 cent statiegeld bij Loop (glazen fles). Verzendkosten variëren tussen 20 euro (voor bestellingen van minder dan 75 euro) en 10 euro (voor bestellingen van meer dan 150 euro).

Het bedrijf bevindt zich momenteel in proeffase in Parijs en omstreken..

Neem een kijkje op de website: Maboutiqueloop.fr

Bron: bfmtv.com

Publicatiedatum: