Eerste Belgische kersen van 2019 aangevoerd bij BelOrta

Deze ochtend werden de eerste Belgische kersen van 2019 verkocht bij BelOrta. De kersen zijn van de variëteit Bigarreau Burlat en werden aangeleverd door teler Fernand Bossaerts uit Broechem. Koper Délidis uit Gierle kocht deze primeurkersen. De kersentelers van BelOrta zijn klaar voor een nieuw seizoen.


Miguel Demaeght (BelOrta) & Max Verheyen (Délidis)

Product in bijpassende kersendoos
De kersentelers van BelOrta onderscheiden zich door te zoeken naar de beste variëteiten waarmee ze het verschil kunnen maken. De belangrijkste variëteiten die er geteeld worden zijn Kordia, Regina, Samba, Lapins en Sweetheart. Het kersenareaal van BelOrta beslaat dit seizoen in totaal 240 hectare. De kersen zijn beschikbaar vanaf nu tot half augustus, met een piek in de maand juli.

De primeurkersen komen uit de bedekte teelt. De laatste jaren merken we bij BelOrta een geleidelijke toename van kersen die in serres worden geteeld.  De eerste kersen van de buitenteelten verwachten we eind juni. Goede kersen herken je aan de glans en aan de groene steel.

Sinds een aantal seizoenen biedt BelOrta een doos aan die speciaal ontworpen is voor de kersen. De doos heeft een warme donkerrode kleur die mooi kleurt met de kersen. Daarnaast lanceert BelOrta dit seizoen een nieuwe premium doos voor de kersen uit het topsegment.

Hydrokoeling en hoogtechnologische sorteerinstallatie moeten kwaliteit garanderen
BelOrta beschikt over een hydrokoeling- en elektronische sorteerinstallatie voor kersen. Deze hydrocooler kan 6 ton/u aan en brengt de temperatuur tot in de steen (pit) van veldwarmte tot +0,5°C op 10’ tijd. Dankzij deze infrastructuur worden de kersen optimaal gekoeld, wat zorgt voor een beter uitstalleven. BelOrta beschikt tevens over een state-of-the-art sorteerinstallatie waarmee de gekoelde kersen gesorteerd worden tot een mooi homogeen en kwalitatief product. Hiermee kunnen de kersentelers van BelOrta vandaag een mooi product in de markt plaatsen.

Voor meer informatie:
Miguel Demaeght
BelOrta
+32 (0)12 670 210 
miguel.demaeght@belorta.be    
www.belorta.be  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven