Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Kennisprogramma voor de Nederlandse teler tijdens GreenTech:

Energietransitie en data sharing

Iedere kas moet straks van het gas. Maar welke alternatieven zijn er en hoe kun je als teler straks toch je energiekosten blijven beheersen? Tijdens de Holland Middag – een onderdeel van GreenTech 2019 – op 12 juni geven experts antwoord op deze en andere prangende telersvragen. Ook is er aandacht voor data sharing: hoe kunnen telers hun bedrijfsvoering optimaliseren met verkregen informatie?

Energietransitie en data sharing zijn hot topics in de tuinbouw. De technologische ontwikkelingen gaan snel en de mogelijkheden zijn talrijk. Daarom besteedt GreenTech deze editie speciaal aandacht aan deze nieuwe trends tijdens de Holland Middag op 12 juni. Een aantal sector experts brengen in paneldiscussies telers op de hoogte van de mogelijkheden. Ook kunnen telers hun vragen neerleggen bij deze experts om zo goed geïnformeerd keuzes te maken over de toekomst van hun bedrijf. Afgesloten wordt met verrassend nieuws voor de Nederlandse tuinbouwondernemers rondom Ranking the Grower.

Energietransitie: is waterstof de sleutel naar groen?
Er zijn veel alternatieven voor gas maar welke is nu de beste? Volgens Catrinus Jepma, hoogleraar Energie en duurzaamheid Rijksuniversiteit Groningen, is waterstof de sleutel naar groen. Sprekers Maya van der Steenhoven, directeur Programmabureau Warmte Koude Zuid Holland, en Jacco Besuijen, Prominent tomatoes, geven als experts hun visie en beantwoorden vragen van de Nederlandse telers rondom energietransitie. Jacco geeft onder andere aan dat aardwarmte een mogelijke oplossing is voor het beheersen van de energiekosten.

Data sharing: is data het nieuwe goud?
Data is sharing is hot en biedt veel mogelijkheden maar er zijn veel twijfels over het delen van informatie zoals ‘wat gebeurt er met mijn data en vertrouwelijke bedrijfsinformatie’.
Vanuit de praktijk zullen sprekers Peter Hendriks, Let’s grow, Fabian de Prieelle, KPN, en Leon Dukker, Porta Nova, voorbeelden geven over wat data kunnen betekenen en de toegevoegde waarde ervan op de bedrijfsvoering van de teler. Leon geeft aan: “Van data naar informatie, want zonder inzicht geen uitzicht”.

Voor meer informatie en registratie
Geïnteresseerd in de GreenTech? Ga naar de website voor meer informatie en inschrijving. Bezoekers kunnen zich tot 3 juni via www.greentech.nl gratis inschrijven. Na 3 juni kost online inschrijven € 40 incl. BTW per persoon en inschrijven bij de entree € 70 incl. BTW.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven