Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

China, Griekenland en Israël vertegenwoordigd

Infoagro Exhibition krijgt internationaal karakter

Infoagro Exhibition, de beurs voor de intensieve productiesector en toeleverende bedrijven, wordt dit jaar voor de derde keer gehouden en vindt plaats 22 tot 24 mei in Roquetas de Mar, Almeria. Door de aanwezigheid van bedrijven uit China, Griekenland en Israël heeft het evenement dit jaar voor het eerst een internationaal karakter volgens het Ministerie van Handel en Toerisme. 

De laatste jaren heeft China, het dichtstbevolkte land ter wereld, ingezet op de intensieve landbouw om de efficiency van de productie te verhogen. Dit is nodig om aan de toenemende vraag als gevolg van de bevolkingsgroei te kunnen voldoen. Almeria dient  voor de Chinese ondernemers als voorbeeld om hun doel te bereiken. 

Zo zal het congrescentrum in Aguadulce tien Chinese bedrijven werkzaam in subsectoren als kassenbouw, vervaardiging van agrarisch plastic, klimaatbeheersing in de kassen, automatisering en vervaardiging van landbouwmachines, welkom heten.  Een groep toonaangevende bedrijven die allemaal te vinden zullen zijn in het Chinese Paviljoen. 

Griekenland is nog een land dat volop inzet op de beschermde gewassen om haar agrarische productiecapaciteit te verhogen op een moment dat de agrarische sector de Griekse economie een mogelijkheid biedt voor herstel na de zware crisis die het Hellenistische land heeft doorgemaakt. 

Gezien het mediterrane klimaat van het land, vergelijkbaar met dat van Spanje, zien de Griekse ondernemers en de toeleverende  bedrijven in Almeria een duidelijk voorbeeld van het positieve effect van intensieve landbouw op de economie.

Voor de Griekse leverancier van landbouwplastic, Plastika Kritis, een reden om deel te nemen aan de beurs met als doel Spanje kennis te laten maken met haar producten en haar activiteiten uit te breiden naar het, met een oppervlakte van 30.000 hectare, grootste glastuinbouwgebied van de wereld, Almería.

Op haar beurt is Israël een land dat van oudsher bekend is om de productie en distributie van de meest vooruitstrevende technologieën voor intensieve teelt in de wereld. Dit is het resultaat van de successen die geboekt zijn op woestijngrond met een klimaat dat schommelt tussen mediterraan- en  woestijnklimaat. 

Israëlische bedrijven als Politiv, producent van landbouwplastic, Wyse Irrisystem, aanbieder van geavanceerde irrigatiesystemen en Sempro Labs, gespecialiseerd in sensorsystemen en digitalisatie van gewassen, zullen aanwezig zijn op de beurs om de ondernemers in Almería de meest vooruitstrevende agrarische technologieën aan te bieden. 

Infoagro Exhibition trekt nu ook de aandacht van grote internationale bedrijven gespecialiseerd  in de gewasbescherming en plantenvoeding, zoals Ascenza (het voormalige Sapec Agro Business), Corteva Agriscience (landbouwafdeling van DowDuPont), Prayon en Belchim. Zij vinden de beursdeelname van essentieel belang. 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven