Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Telers kunnen faciliteit naar wens aanpassen dankzij modulaire LED-verlichting

Heliospectra heeft de lancering van de nieuwe Mitra-serie, een modulaire LED-verlichtingsoplossing, aangekondigd. Het nieuwe ontwerp levert een hoge lichtopbrengst en een elektrische efficiëntie van tot wel 2,7 µmol/J.

De serie is ontworpen voor gewassen die veel licht nodig hebben en de lineaire en vierkante armaturen kunnen eenvoudig worden gecombineerd en aangepast aan elke groeiomgeving.

Een oplossing voor elke installatie
De nieuwe Mitra LED-verlichting van Heliospectra heeft een modulair ontwerp, waardoor telers Mitra in hun kas, bedekte teelt en vertical farming-installaties kunnen integreren. Het modulaire ontwerp van Mitra geeft telers de mogelijkheid om verschillende varianten te creëren die volledig zijn aangepast aan de wensen van iedere teler. De eerste lancering bevat twee configuraties:

  • De vierkante configuratie is geoptimaliseerd voor verticale installaties en heeft de juiste vorm om een uniforme lichtverdeling te creëren. Mitra richt zich hierbij specifiek op vertical farming en de cannabisteelt.
  • De lineaire configuratie is ontworpen om schaduwvorming in een kas te voorkomen en is geschikt voor elke Unistrut-infrastructuur.

“Mitra’s revolutionaire ontwerp creëert eindeloze installatiemogelijkheden en geeft telers de vrijheid om hun faciliteit volledig aan hun behoeften aan te passen, van kassen tot vertical farming-installaties," zegt Karin Dankis, hoofd Product Management and Engineering bij Heliospectra. “Tijdens het ontwerpproces van Mitra hebben we nauw samengewerkt met telers die zich richten op bladgroenten, struikgewassen en ook cannabis, zodat we hun behoeften begrepen en het systeem volledig aan hun (licht)behoeften en productieprocessen konden aanpassen, terwijl we ook trouw bleven aan ons doel om een product van uitstekende kwaliteit te leveren."  

Gerichte spectra en prestaties
Mitra heeft een elektrische efficiëntie van tot wel 2,7 μmol/J en biedt de hoge lichtintensiteit die telers nodig hebben, terwijl het de bedrijfskosten laag houdt. De eerste modellen van Mitra richten zich op elektrische efficiëntie en groei, en hebben een hoogwaardige lichtopbrengst en de keuze uit drie beschikbare spectra of platen:

  • Breed spectrum
  • Vegetatieve spectrum
  • Bloeispectrum

Om zich nog beter aan te kunnen passen aan ieder gewas en iedere groeifase, is de Mitra via de stroomvoorziening volledig dimbaar, met 0-10 V. Ook zal Mitra dynamische verduistering en geautomatiseerde lichtreacties bevatten door middel van de volledige integratie met het helioCORE lichtcontrolesysteem van Heliospectra.

“De integratie met helioCORE en het nieuwe platform van Mitra biedt telers een simpel en onopvallend ontwerp en de meest geavanceerde en flexibele bediening in de sector, waarmee ze geautomatiseerde schema's en lichtintensiteiten kunnen creëren voor verschillende gewassen, waaronder sla, tomaten, microgroenten, kruiden en geneeskrachtige gewassen," legt Dankis uit.

Volledige oplossing
De missie van Heliospectra biedt telers een totale oplossing van licht, bediening en automatisering van hoge kwaliteit. De geïntegreerde oplossing verbetert de kwaliteit van planten en versnelt de oogst- en productiecyclus, terwijl ze een stabiele en gestandaardiseerde oogst leveren.

De nieuwe Mitra lichtinnovatie voegt zich bij Heliospectra’s snelgroeiende portfolio van Elixia controleerbare topverlichting,  Siera lichtbalken, helioCORE bedieningssysteem, en helioCARE technische diensten.

“De LED-groeimarkt breidt zich uit met kassen en de bedekte teelt. De groeiende vertical farming en cannabismarkten vergroten de marktvraag naar efficiënte LEDs en slimmere technologieën, waaronder verlichting, automatisering, en bediening. Mitra’s nieuwe modulaire aanpak biedt een oplossing voor al deze onderdelen, terwijl het zorgt voor uitstekende prestaties en lichtbeheer, allemaal dankzij een gemakkelijk te installeren oplossing van hoge kwaliteit," vertelt Ali Ahmadian, de directeur van Heliospectra. “Heliospectra blijft marktleider binnen de sector dankzij geavanceerde, innovatieve productontwikkelingen en betrouwbare, efficiënte geïntegreerde lichtoplossingen."

De nieuwe lichtoplossing van Mitra zal tentoongesteld worden tijdens de GreenTech in Amsterdam, bij stand 12.500. De GreenTech vindt plaats van 11 t/m 13 juni, en het verkoopteam en de gewasexperts van Heliospectra zullen alle dagen aanwezig zijn om de nieuwste innovaties te bespreken en in gesprek te gaan met telers van over de hele wereld.

Vanaf het einde van het derde kwartaal van 2019 zal Mitra commercieel beschikbaar zijn.

Voor meer informatie:

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven