Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe biobestrijdingsplantage in Almeria

In januari kondigden Bioline Agrosciences en het Spaanse Biocolor hun nieuwe bedrijf "Bioline Iberia" aan. Op dinsdag 7 mei jongstleden werd deze samenwerking nog maar eens onder de aandacht gebracht met de officiële opening van een nieuwe biobestrijdingsplantage in El Ejido, een paar kilometers van Almeria. De opening werd bijgewoond door de voorzitters van de Franse coöperatieve unie InVivo (Vicevoorzitter Jérôme Calleau en Managing Director Thierry Blandinières) en leidinggevenden van de Spaanse coöperaties (Cristobal Barranco van SUCA en Manuel Galdeano van COEXPHAL). 

Het nieuwe 4000m2 grote gebouw werd in minder dan zes maanden omgebouwd naar een biobestrijdingsplantage. Naast een tiental geklimatiseerde ruimtes waar nuttige insecten gekweekt worden, werd er ook hypermoderne verpakkingsapparatuur geïnstalleerd. Het project heeft tot nu toe al twintig banen gecreëerd. 

Ludwik Pokorny, Managing Director van Bioline Agrosciences: "De keuze voor El Eljido ten midden van alle tuinbouw in Almeria heeft te maken met onze ambities om ons bedrijf te kaart te zetten op één van de belangrijkste biobestrijdingsmarkten ter wereld: het Iberisch schiereiland (Spanje, Portugal en Marokko)". 

"Het doel van dit gebouw is het voldoen aan de vraag van klanten en om de productie en levering van nuttige insecten dichter bij telers en coöperaties van gebruikers te brengen," aldus Maria José Pardo, Managing Director van Bioline Iberia. 

De investering van Bioline Agrosciences in de regio is een goed voorbeeld van samenwerking tussen Spaanse en Franse coöperatieven en streeft ernaar om telers in Andalusië "de beste biobestrijdingstechnologie van het moment te bieden en hen te helpen de uitdagingen die ze onder ogen krijgen, namelijk het aanbieden van duurzamer voedsel met een minimum aan afval, te overwinnen" zegt Thierry Blandinières in zijn toespraak. 

In november 2018 begon Bioline Iberia met het afzetten van roofmijten voor de tuinbouwmarkt in Almeria en omstreken. In deze regio wordt 60% van de groenten voor de Noord-Europese markt geteeld. 

Meer informatie:
Bioline AgroSciences
Telstar Nursery,
Holland Road, Little Clacton,
Essex CO16 9QG
UK
+44 (0) 1255 863200
sales@biolineagrosciences.com
www.biolineagrosciences.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven