Sluiting 8.000 m2 grote aquaponics teeltbedrijf in de VS

Pentair sluit Urban Organics, een aquaponics teeltbedrijf dat in zes jaar tijd zeer populair is geworden in Minnesota.

Urban Organics kweekte vis en teelde het hele jaar door bladgroenten met een gesloten kringloopsysteem in de voormalige Schmidt-brouwerij in St. Paul.

Een woordvoerster van Pentair: "De realisatie van het businessmodel voldeed niet aan onze verwachtingen", maar weigerde uit te leggen of dat financiële of operationele redenen had.

Het bedrijf heeft de medewerkers onlangs op de hoogte gesteld van het besluit tot sluiting. De laatste producten zijn geoogst en de laatste vis is ook weggehaald, zei een woordvoerster van Pentair.

Het nieuws kwam als een schok voor de voedselgemeenschap van de Tweelingsteden Minneapolis en St. Paul. Tracy Singleton, de eigenaresse van het Birchwood Cafe in Minneapolis, kocht winterbladgroenten voor haar restaurant van Urban Organics.

"Voor ons is het een teleurstelling. We weten niet waarom ze sluiten", zei Singleton. "Het lijkt lijkt alsof het gisteren was dat hun grote opening plaatsvond. Iedereen was zo enthousiast over de potentie. Het paste bij onze normen en we vonden dat dit een goede aanvulling was op onze lokale voedselvoorziening."

Lees meer op de Star Tribune (Kristen Leigh Painter)


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven