Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groen paprikaras E20B.0263 gaat verder als Barkley

Barkley is de nieuwe naam van het zeer productieve paprikaras E20B.0263. Tijdens de rondgang bij teeltbedrijven W.A. Beekenkamp v.o.f. en Bergplant BV bleek dat de telers zeer positief zijn over dit ras. “Vanuit de handel krijg ik met name positieve reacties op de kwaliteit van het ras. Veelbelovend voor de rest van de teelt!” aldus teler Corwin, van Bergplant BV.

Zeer productief ras en uitstekende kwaliteit
Tijdens de rondgang kwamen de goede eigenschappen van Barkley aan het licht. Het paprikaras is zeer productief met een uitstekende kwaliteit. De plant is krachtig, maar beheerst. Zo blijven de bloemen van goede kwaliteit, ook wanneer de plant soms wat leeg komt te staan. Het gemiddeld vruchtgewicht is nu circa 200 gram, maar in de zomerperiode verwachten we dat dit tussen 160-200 gram zal zijn.

Diep donkergroen en arbeidsvriendelijk
Verder heeft de vrucht een mooie, diep donkergroene kleur en een goede blok met een strakke huid. Daarbij kleurt de vrucht zeer traag door. Het is een arbeidsvriendelijk paprikaras, het toppen gaat gemakkelijk en de vrucht kan zowel geplukt als gesneden worden. Ook is het ras zeer geschikt voor de flowpack en bevat het de Tm:0-2 resistentie.   

Ervaring teler Willem-Arie Beekenkamp
Willem-Arie teelt Barkley op een traditioneel 3-stengel-systeem met een redufuse coating op het glas sinds begin april. Het eerste zetsel kwam op het 5e/6e blad met een oogst van 3,15 kg/m². Idealiter was dit op het 4e blad, maar het licht heeft gedurende het voorjaar vaak niet mee gezeten. In totaal heeft hij nu circa 9 kg/m² geoogst. Door de donkere start van het voorjaar verliep de zetting niet vanzelf. Dan is het belangrijk om regelmatig te snijden. Momenteel stookt Willem-Arie 18 ᵒC voornacht, 19 ᵒC nacht en 21 ᵒC voor zon op. In de middag laat hij de temperatuur niet te hoog oplopen: max. 25 ᵒC. Het advies is om de dag niet te lang door te trekken. Er moet altijd voldoende suiker in de kop zijn voor de bloemen.

Ervaring van teler Corwin, van Bergplant BV
Bij Bergplant BV staat 6,7ha Barkley in een 2-stengel V-systeem in duopot, met daarbij een grote proef Frazier op 4-stengels. Zij toppen het hele jaar op 2 en dit loopt tot nu toe gemakkelijk. Het gemiddeld vruchtgewicht is nu 200 gram. Ook hier verliep de zetting moeizaam, maar nu zit er een goede regelmaat in het gewas. Qua temperatuur hanteert hij 17 ᵒC nacht en 21 ᵒC bij zon op. Om de plant goed te activeren, wordt een minimum buis van 43 ᵒC in de ochtend aangehouden.


Voor meer informatie:
Enza Zaden
www.enzazaden.nl
info@enzazaden.nl

Publicatiedatum: