Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Canadezen komen met decontaminatiekamer tegen ToBRFV

Van over de hele wereld wordt aan oplossingen gewerkt om ToBRFV te voorkomen of binnen de perken te houden. Omdat het virus erg besmettelijk is, wordt er overal gehamerd op hygiëne. De boel schoonhouden is de sleutel tot 'succes', zeker in de gecontroleerde omgeving die een kas is. Het Canadese Cardinal Fresh komt daarom met een decontaminatiekamer waarin, zo beweerd het bedrijf, virussen en andere ziekteverwekkers gedood kunnen worden. 

 

"Na vele jaren van onderzoek hebben we bij Cardinal Fresh een decontaminatiekamer ontwikkeld, vertelt Helmut Lalli, agronoom en CEO van Cardinal Fresh. "Het is gebaseerd op verschillende bekende en reeds ontwikkelde technologieën. De kamer biedt ruimte voor sorteerkarren, sorteerdozen, messen en snoeigereedschap, kleding; in principe alles wat de kas of kwekerij elke dag binnenkomt. We kunnen zelfs geïnfecteerd plantmateriaal ontsmetten of teeltafval. De container is groot genoeg om 's nachts een aanzienlijke hoeveelheid producten te desinfecteren en alles binnenin te ontsmetten, zodat het de volgende dag klaar is voor een schone start. We weten dat het ook werkt op het zuiveren van zaden, in het geval dat het virus of een andere microbe op het zaadoppervlak wordt aangetroffen."

Voor meer informatie:
Helmut Leili 
Cardinal Fresh
T: +1 (226) 787-5320
cardinalfresh@gmail.com

Publicatiedatum: