Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Flinke groei glastuinbouw in Loirevallei

Franse teler investeert 10 miljoen euro in nieuwe paprikakas

Teler Adrien Quaak in de Loire Vallei heeft 10 mln euro geïnvesteerd in een nieuwe kas van 5 ha en 7 m hoog, waarin hij paprika's gaat telen. 

De 5 rassen paprika's groeien niet in de grond, maar op een meter hoogte in substraat. "Het voordeel is dat er minder water gebruikt wordt via een druppelsysteem. De technologie komt ten goede aan de plant. We herscheppen een ecosysteem en de plant wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf." Het systeem voorkomt ook ziekten, virussen en daardoor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen. De paprika's zullen voornamelijk via Kultive verhandeld worden.

Adrien Quaak is niet de enige die in het avontuur stapt. De bouw van kassen breidt zich snel uit in de Loire Vallei. Les Crudettes (LSDH group), die gespecialiseerd zijn in kant-en-klare rauwe groenten, opent eind juni een onderzoekskas van 3.000 m2 om sla te telen.

Ook rond Pithiviers ligt het plan om megakassen te bouwen al sinds 2014 op tafel. Christian Puech van Beauce-Gâtinais Valorisation union: "We produceren hitte en we weten niet wat we ermee kunnen doen. Daarom het idee van het bouwen van kassen op een minimum oppervlakte van 10 ha."

Bron: The Republic of the Centre

Publicatiedatum: