Roemenië verhoogt subsidies en verlaagt btw voor groententelers

Liviu Dragnea, leider van de grootste regeringspartij in Roemenië, heeft aangekondigd dat de regering de subsidies voor groententelers zal verhogen en het btw-tarief zal verlagen met als doel de groenteproductie in Roemenië de komende vijf tot zes jaar op te schalen. 

"We zullen subsidies verstrekken voor de aanschaf van aardwarmtecentrales om de wintermaanden door te komen," liet de politicus weten. Hij voegde eraan toe dat telers die in de periode van 1 december tot 1 mei in staat zijn tomaten aan de markt te leveren, kunnen rekenen op een subsidie van €6000. Telers die na deze datum tomaten leveren, ontvangen €4000.  

Volgens Dragnea zal de regering het in 2017 geïntroduceerde tomatenprogramma, waarin een subsidie van €3000 per 1.000 m2 is opgenomen, voortzetten. 

Dragnea maakte eveneens bekend dat het programma uitgebreid wordt met zes andere groentencategorieën, waaronder zoete peper, puntpaprika, chilipeper, piment, komkommer en aubergine, waarvoor een subsidie van €1000,- per 1000 m2 beschikbaar wordt gesteld. 

 

Bron: brinkwire.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven