Firma Jetter ontwikkelt software ter reductie van foliegebruik

Minder plastic voor de paprika

Plastic is momenteel niet alleen onder milieubeschermers een taboe. Het op zich praktische materiaal helpt iedereen de dag door, maar als meestal niet-recyclebaar afval vervuilt het de oceanen. Het actuele devies luidt afzien van het gebruik van plastic of plastic besparen. Dat klinkt Michael Feider als muziek in de oren. Als salesmanager van het Duitse bedrijf Jetter brengt hij namelijk software aan de man om het gebruik van folie bij verpakkingen te reduceren.

Het bedrijf levert dus een eigen bijdrage aan het plasticdebat in de vorm van software. Software die het mogelijk maakt het verbruik van folie bij de verpakking van komkommers, sla of paprika te reduceren. Dat het nieuwe concept succesvol is, heeft er ook mee te maken dat de verpakkingsindustrie zichzelf niet alleen maar kan roemen met duurzaamheid, maar daarbij ook nog kosten bespaart.

Het zwaartepunt van het automatiseringsbedrijf ligt bij glas, zegt Michael tegen 'Stuttgarter Nachrichten': "Iedere derde fles wereldwijd kan geproduceerd zijn met door Jetter gestuurde machines.“ 

Jochen Weyershäuser legt aan de hand van het voorbeeld paprika's in een klassieke plastic verpakking voor drie stuks uit: er worden gele, groene en rode paprika's naast elkaar gelegd en in een smalle kunststof verpakking gepropt, die voor allemaal even groot is. "Maar alles dat groeit, voldoet over het algemeen niet aan de standaardnorm“, zegt hij. Hierdoor eindigen de paprika's meestal in een dun, doorzichtig tasje. 

Voor meer informatie:
Jetter AG
Gräterstraße 2
71642 Ludwigsburg
Telefoon: 07141 2550-0
Telefax: 07141 2550-425
E-mail: info@jetter.de 
www.jetter.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven