Spanje: Agroponiente en Rijk Zwaan organiseren symposium over tomaat in Europa

Zaadbedrijf Rijk Zwaan en Grupo Agroponiente organiseerden onlangs een symposium voor tomatentelers met de titel 'Hoe om te gaan met de huidige tomatentrends in Europa?' Het doel van het symposium was om de situatie van dit product in de belangrijkste consumerende landen in Europa te analyseren, evenals de trends, de vraag op de markt en de invloed van dit alles op de teelt en op de telers zelf.

Francisco López Martínez, vicevoorzitter van Grupo Agroponiente, heette de aanwezigen welkom. "Het is onze taak om tomaten te telen en ze op deze markt te brengen, maar jullie zijn je er allemaal sterk van bewust dat het de markt is die de trends bepaalt, die ons product in hogere of mindere mate waardeert, afhankelijk van de mate waarin we in staat zijn ons aan haar aan te passen. Het is de markt die prioriteit geeft aan bepaalde productoriëntaties en die achterhaalt wat klanten willen om dat vervolgens aan ons over te brengen. Activiteiten als die van vandaag, waarin we informatie delen om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van de handelsketen kunnen profiteren van deze kennis, zijn voor iedereen ontzettend belangrijk", stelde hij.

Namens Rijk Zwaan werd het woord gevoerd door Alberto Cuadrado, die sprak over de 'Huidige situatie van de tomaat op de Europese markt', David Herzog, die sprak over onderstammen en tomatenrassen, en Manuel Hernández, specialist in de teelt van tomaten, wiens lezing de titel 'Aanbevelingen voor rassen om deze nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden' droeg.

Cuadrado gaf een zeer interessant overzicht van de situatie op de markten, waarbij hij concrete voorbeelden aanhaalde met betrekking tot de productvraag in iedere regio en keten. Hij bood zeer nuttige informatie voor de handelsketen en met name voor de teler en de teelt- en handelsbedrijven.

Tijdens het symposium hadden de telers eveneens de kans om kennis te maken met het gehele productoverzicht van Rijk Zwaan. Het bedrijf biedt allerlei tomatenvariëteiten aan, afgestemd op elke soort vraag.

Voor de organisatie van dit evenement werkte Grupo Agroponiente opnieuw samen met een zaadbedrijf om zijn telers voorlichting te geven, zodat deze kunnen innoveren en hun bedrijfsresultaten kunnen verbeteren.

 

Bron: lavozdealmeria.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven