Abonneren

Vacatures

"Tweetende tuinders"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

National University of Singapore

Onderzoekers ontwikkelen fluorescerende testen om ethyleen te detecteren

Ethyleen dat vrijkomt tijdens het rijpingsproces van fruit kan gedetecteerd worden via nieuwe fluorescerende testen. Ethyleen is een gasvormig plantenhormoon dat een breed scala aan biologische processen in planten reguleert. De methoden die momenteel gebruikt worden voor het meten van ethyleen gas zijn tijdrovend en vertrouwen op instrumentele methoden. 

De nieuwe fluorescerende testen werden door onderzoekers van het  Food Science and Technology Programme at the Department of Chemistry, NUS ontwikkeld. Een aantal overgangsmetaal carbeen complexen die bekend staan als Grubbs katalysatoren werden gebruikt om de testen te ontwikkelen. Ze kunnen ethyleen op een niveau van 0,9 ppm in de lucht detecteren. 

Zelfs in aanwezigheid van mogelijke andere gassen die bij het rijpingsproces zijn vrijgekomen, vonden de onderzoekers de test die het meest effectief was voor het detecteren van ethyleen. Daarnaast kan deze test gebruikt worden om ethyleenvorming tijdens het rijpingsproces te detecteren om de rijpheid van het fruit voor oogst en opslag te bepalen. 

Bron: adsenseinternetmarketing.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven