Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"We willen als citrusspecialist starten binnen de Brabantse horeca"

Jean-Paul Boers treedt in voetsporen vorige generaties

Tholen - Boers Holland was jarenlang één van de gevestigde namen in de Nederlandse AGF-handel totdat het in de negentiger jaren van de vorige eeuw werd overgenomen door de Belgische Univeg Groep. Toch hebben de nazaten van Maarten Boers het handelsgogme niet van een vreemde. Onlangs is kleinzoon Jean-Paul Boers vanuit 's-Hertogenbosch gestart met Boers Citrus. "Inkopen vind ik het mooiste dat er is. Het is elke dag weer een uitdaging om de beste handel tegen de beste prijs in te kopen!"

Jean-Paul was dertien jaar toen 'opa' Boers de zaak aan Univeg verkocht. Later werd Boers weer losgekoppeld van Univeg en werd het bedrijf als onderdeel van The Greenery geïntegreerd met de handelsbedrijven Van Dijk Delft en Disselkoen. De contacten met het voormalige Boers-personeel en de familie bleven altijd bestaan. "De handel is altijd blijven trekken. Ik was in gesprek met een aantal mensen die vroeger bij opa hebben gewerkt en zo kwamen we op het idee om weer in de AGF-handel te starten."

Zo werd Boers Citrus geboren. "We starten wel wat kleiner dan voorheen en richten ons in eerste instantie op de Brabantse horecamarkt. Vanuit daar kijken we of we ons marktaandeel kunnen uitbreiden. We leveren de producten horeca-breed, van restaurants tot cocktailbars", vertelt Jean-Paul. Hij koopt vooralsnog zijn handel in bij Hollandse groothandels. "Door middel van een transparante prijsstelling willen we snel volume creëren waardoor inkopen makkelijker wordt."

Het citruspakket van Boers Citrus bestaat hoofdzakelijk uit citroenen, limes en sinaasappelen. Daarnaast lever ik mijn klanten typische horecaproducten als gember, rucola, mesclun en komkommers. Zo'n zeven à acht producten hebben we standaard in het assortiment. De rest is op aanvraag. Zo neem ik voor een hamburgertent ook wel Hollandse kassla mee."

Voor meer informatie:
Jean-Paul Boers
Boers Citrus
's-Hertogenbosch
Mob: 06-52660206
info@boerscitrus.nl
www.boerscitrus.nl