Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zomer komt eraan: extra aandacht voor wortelmilieu aardbeienopkweek

De zomer van 2019 komt eraan. Dat is ook te zien aan de aardbeienproductie die onder glas inmiddels goed op gang komt en over enkele weken zullen ook buiten de aardbeien geplukt worden. Voor de opkwekers van aardbeienplanten is het alweer tijd om na te denken over het volgende seizoen. Hoe ga je volgend jaar een gezonde, ziektevrije plant afleveren? Koppert Biological Systems deelt daar in een blog tips en adviezen over.

Rond juli worden de aardbei trayplanten gestekt. Deze stekken hebben nauwelijks wortels en moeten constant nat gehouden worden in de eerste periode na planten. Ook hebben deze stekken verse wonden, wat infectie van veel wortelziekten bevordert. Deze wonden, in combinatie met hoge temperaturen in juli, is de reden waarom wortelziekten als Phytophtora cactorum en Pestaloptiopsis spp. planten gemakkelijk kunnen infecteren. Dit kan leiden tot grote uitval in de opkweek of later in de teelt.

Plantresistentie, het voorkomen van overmatige watergift en teelthygiƫne zijn belangrijke voorzorgsmaatregelen om deze ziekten te voorkomen. Omdat het aantal chemische middelen om deze ziektes te voorkomen of te bestrijden af neemt, is het tijd voor een andere aanpak, menen de teeltadviseurs bij Koppert.

Koppert heeft in de preventieaanpak van wortelziekten in de aardbei trayplanten de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan. Dit heeft geleid tot een robuuste, wel doordachte aanpak menen ze daarom. De aanpak is gebaseerd op het gebruik van biofungiciden en biostimulanten en een drietal peilers, met veel aandacht voor het wortelmilieu, waarover Koppert hier meer uitleg geeft

Voor meer informatie:
Koppert Biological Systems
Veilingweg 14
2651 BE Berkel en Rodenrijs
Tel: 010-5140444
Fax: 010-5115203
www.koppert.com

Publicatiedatum: