"Ons netwerk is enorm waardevol voor nieuwkomers in de branche"

Rijk Zwaan voor het eerst op GreenTech

Veredelingsbedrijf Rijk Zwaan uit De Lier neemt voor het eerst deel aan de GreenTech, die dit jaar plaatsvindt van 11 tot en met 13 juni 2019. Het bedrijf biedt zich aan als partner voor partijen die investeren in de hightech glastuinbouw. ‘Solutions for horticultural projects - top quality seeds and high-level services’ is het beursthema.

De GreenTech is een interessante beurs voor internationale investeerders in de hightech glastuinbouw, zo zag Rijk Zwaan. "Die tonen steeds meer interesse in de sector, omdat glastuinbouw een efficiënte en duurzame manier is om hoogwaardig voedsel te produceren."

Rijk Zwaan kan een belangrijke bijdrage leveren aan grote projecten, vertelt Jan-Willem Cirkel, Manager Horticultural Projects. “Rijk Zwaan is gevestigd in dertig landen. Wij hebben experts die high-level services bieden op het gebied van teeltadvies, ketenmanagement en marktinformatie. Voor nieuwkomers in de branche is ons netwerk uiterst waardevol, omdat wij zowel lokale marktpartijen als internationale tuinbouwtoeleveranciers kennen. Daarom staan wij op de GreenTech midden tussen de technologiebedrijven. We ondersteunen hen in het bieden van totaal oplossingen. Bezoekers nodigen wij van harte uit om kennis met ons te maken.”

Rassenpresentaties
Rijk Zwaan biedt in de eerste plaats een breed pakket aan groenterassen van hoge kwaliteit. In de stand presenteert het groentenveredelingsbedrijf betrouwbare, stabiele rassen voor onder andere de tomaten-, paprika- en komkommerteelt. Rassen als Brioso RZ en Trovanzo RZ beperken de teeltrisico’s en garanderen een goed rendement.

Ook slarassen voor hydroponics, de hightech teelt van bladgewassen op water, hebben een prominente plek op de stand. "Deze efficiënte, duurzame en voedselveilige teelt vereist niet of nauwelijks chemie en kan overal ter wereld bijdragen aan duurzame productie en consumptie van groenten." 

Rijk Zwaan is op de beurs te vinden op stand 12.513 met onder meer Jan-Willem Cirkel (j.cirkel@rijkzwaan.nl) en diverse andere collega's. Lees hier (in het Engels) meer over welke rol Rijk Zwaan voor zichzelf ziet weggelegd als serviceverlener voor glastuinbouwinvesteerders. 

Voor meer informatie: 
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven