Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grote belangstelling voor inlegvellen"

Een inlegvel is om vloeistoffen uit bederfelijke voedingsmiddelen te absorberen en te binden. Dit dient niet alleen als aansprekende presentatie, maar in het bijzonder voor hygiëne en daarmee langere houdbaarheid van het te verpakken product. Tijdens de ExpoSE van afgelopen jaar heeft het Zuid-Duitse bedrijf W. Dimer een oplossing uit natuurlijke materialen gepresenteerd. Niet alleen in de vlees- en visindustrie, maar ook in de groenten- en fruitsector wordt deze methode die het milieu ontziet goed ontvangen, bevestigt Armin Dannenberger.


Melissa Gedlich bij de stand tijdens de ExpoSE van afgelopen jaar waar de inlegvellen voor het eerst gepresenteerd werden.

Verlenging van de houdbaarheid
Iedere producent of aanbieder heeft het probleem dat verpakte groenten en fruit sap verliezen en daardoor bederven. Door het opvangen van het vocht wordt het schimmelrisico verlaagd en de houdbaarheid kan verlengd worden. Bovendien liggen de producten door de inleg op een zacht kussentje waarmee drukplekken verminderd worden, vertelt Armin over het potentieel van het product.


Inlegvellen DIM Eco

W. Dimer produceert en verkoopt de beschermende oplossing exclusief. Volgens eigen zeggen belandt circa 10 procent van de totale productie uiteindelijk in de groenten- en fruitbranche. Het zuigende gedeelte van het inlegvel wordt uit natuurlijk materiaal geproduceerd en kan met PE-folie, biofolie of perkament als contactoppervlak bedekt worden. De inlegvellen zijn in het bijzonder geschikt voor zachtfruit en hardfruit, maar ook voor de bewaring en verpakking van groenten. De inlegvellen worden binnen de gehele leveringsketen ingezet, van de producent en verpakkingsbedrijven tot aan de handel.


DIM Premium "nieuwe generatie“

Eco/fresh- en premiumoplossing
De feedback van klanten uit de levensmiddelenbranche is tot nu toe bijzonder positief, volgens Armin. "Momenteel wordt vooral onze DIM Eco/fresh-lijn afgenomen.“ Bovendien is er een tweede oplossing: DIM Premium "nieuwe generatie": De kern van deze gepatenteerde zuigpads bestaat uit airlaid en is omhuld met een levensmiddelconforme, geperforeerde folie. In de lengte hebben ze slechts één lasnaad. De via de geperforeerde folie opgenomen vloeistof wordt zo eenvoudig ingesloten. "Alle verschijningsvormen zijn individueel voor de klant in de gewenste kleur, met de gewenste zuigprestatie en in het gewenste formaat leverbaar", besluit Armin.


Armin Dannenberger

Voor meer informatie:
W. Dimer GmbH 
GF: Armin Dannenberger
Haseläckerweg 4  
D - 79725 Laufenburg 
Tel.: +49 77 63 / 80 20-0  
Fax: +49 77 63 / 84 18 
info@dimer.de
www.dimer.de   

Publicatiedatum: