Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Mini-Romana is tegenwoordig één van de interessantste en populairste slasoorten in Duitsland"

"We zijn onlangs met de oogst van bonte slasoorten begonnen: Lollo Rosso, Bionda, eikenbladsla, kropsla, mini-Romana en ijsbergsla", zegt Sebastian Dörmann, directeur van het Duitse 'Frische aus Westfalen'. In de loop van de maand verwacht hij bovendien het oogstbegin van koolsoorten. "Koolrabi oogsten we vanaf deze week, later in de maand volgens broccoli en bloemkool."

De afzet is momenteel continu tevredenstellend, aldus Sebastian, hoewel het weer het ook hem moeilijk maakt. "Door de vorst van de afgelopen weken zijn er natuurlijk niet eindeloos producten beschikbaar en het is een uitdaging om een goede aansluiting op de volgende oogstronde voor elkaar te krijgen." De groenten van Frische aus Westfalen worden uitsluitend in de volle grond geteeld.

De kou heeft bovendien ook invloed op de vraag: "Er is sprake van een bepaalde onrust op de markt, omdat de mensen niet weten hoe het verder zal gaan. In enkele regio's was de vorst heviger dan in andere regio's en zo blijft het afwachten of er schade is ontstaan en hoe groot deze is."

Wat de rassen betreft ziet Sebastian een enorme groei van de mini-Romanasla in de handel en ook bij de teelt: "Zes of zeven jaar geleden was dit product nog niet zo belangrijk, maar tegenwoordig is het in Duitsland één van de meest interessante en populairste slasoorten." Dat hangt vooral samen met de eenvoudige portionering. "Er bevinden zich meestal twee tot drie kleine kroppen in de verpakkingen en de sla heeft een bijzonder goede houdbaarheid. Doordat de grootte van huishoudens afneemt, zijn zulke kleine hoeveelheden steeds belangrijker."

Voor meer informatie:
Sebastian Dörmann
Geschäftsführer, Einkauf/Verkauf
Frische aus Westfalen GmbH
Blackenfeld 104
33739 Bielefeld
Tel. 0521 - 399 48 50
http://www.frischeauswestfalen.de/ 
s.doermann@frischeauswestfalen.de 

Publicatiedatum: